ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η πόλη Ντιάμπαλι στο Μάλι ελέγχεται από ισλαμιστές

Η πόλη Ντιάμπαλι στο Μάλι ελέγχεται από ισλαμιστές

Σήμερα, τον έλεγχο της πόλης Ντιάμπαλι, στο κεντρικό Μαλί, πήραν «έπειτα από σφοδρές μάχες και αντίσταση» ισλαμιστές αντάρτες, όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM, ο Λε Ντριάν σημείωσε, ωστόσο, ότι οι μάχες συνεχίζονται και οι γαλλικές δυνάμεις και αυτές του Μαλί αγωνίζονται για να απωθήσουν τους αντάρτες από την περιοχή.

«Οι ισλαμιστές επιτέθηκαν σήμερα στην πόλη Ντιάμπαλι. Αυτοί ήρθαν από τα σύνορα με την Μαυριτανία, όπου είχαν βομβαρδιστεί από τον γαλλικό στρατό» είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα πηγή της ασφάλειας του Μαλί.

Ο Λε Ντριάν δήλωσε ακόμη σήμερα ότι αν και οι ένοπλες ισλαμιστικές ομάδες έκαναν «μια αναδίπλωση» στο ανατολικό τμήμα του Μαλί, το δυτικό τμήμα παραμένει «δύσκολο» πεδίο επιχειρήσεων για τις γαλλικές δυνάμεις.

«Η εξέλιξη της κατάστασης είναι σύμφωνη με τους στόχους» του Γάλλου προέδρου, «εξελίσσεται θετικά», σημείωσε έπειτα από αμυντικό συμβούλιο που έγινε στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο κατά την τέταρτη ημέρα της γαλλικής στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον των ενόπλων ισλαμιστών στο Μαλί.

«Στο ανατολικό τμήμα του Μαλί, οι τρομοκρατικές ομάδες δεν έχουν πλέον την πρωτοβουλία, η πόλη της Κόνα εγκαταλείφθηκε και οι τρομοκράτες έκαναν μια αναδίπλωση προς την Ντουέντζα», υπογράμμισε επίσης ο Λε Ντριάν.

«Στην Γκάο έγινε ένας αριθμός συγκεκριμένων πληγμάτων στα μετόπισθεν της οργάνωσης Μουτζάο, τα οποία είχαν εξαιρετικά απτά αποτελέσματα και οδήγησαν στο να διασκορπιστεί η τρομοκρατική αυτή οργάνωση προς τα ανατολικά και τα νότια», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας.

«Ένα δύσκολο σημείο παραμένει το δυτικό τμήμα» σύμφωνα με τον υπουργό, όπου οι γαλλικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν βαριά οπλισμένες οργανώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το απόγευμα συνέρχεται επίσης το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατόπιν πρωτοβουλίας της Γαλλίας, η οποία θέλει να ενημερώσει τους εταίρους της για την κατάσταση στο Μαλί και την στρατιωτική της επέμβαση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.