ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ισλαμιστές κατέλαβαν κομβική πόλη στο κεντρικό Μάλι

Ισλαμιστές κατέλαβαν κομβική πόλη στο κεντρικό Μάλι

Αναδίπλωση στο ανατολικό τμήμα του Μάλι αναφέρει ότι πραγματοποίησαν οι ισλαμιστές αντάρτες  ο γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν. Παράλληλα ανέφερε ότι τα στρατεύματα που μάχονται τις κυβερνητικές δυνάμεις κατάφεραν «έπειτα από σφοδρές μάχες και αντίσταση» να αναλάβουν τον έλεγχο της πόλης Ντιάμπαλι, στο κεντρικό Μάλι.

Ωστόσο ο γάλλος υπουργός Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Μάλι «εξελίσσεται θετικά» και είναι σύμφωνη με τους στόχους του Προέδρου της Γαλλίας.

Συγκεκριμένα μέχρι και την 4η ημέρα των επιχειρήσεων, η γαλλική αεροπορία φαίνεται ότι έχει καταφέρει σημαντικά πλήγματα εναντίον των ισλαμικών δυνάμεων εκτελώντας αποστολές κρούσης εναντίον στόχων διοίκησης και εφοδιασμού στα μετόπισθεν της οργάνωσης Μουτζάο.

Μαχητικά Mirage 2000D της Armee de l’Air εξοπλισμένες με βόμβες κατευθυνόμενες με λέιζερ GBU πραγματοποίησαν αποστολές κρούσης με πλήγματα χειρουργικής ακρίβειας για τα οποία ο υπουργός άμυνας ανέφερε ότι είχαν «εξαιρετικά απτά αποτελέσματα και οδήγησαν στο να διασκορπιστεί η τρομοκρατική αυτή οργάνωση προς τα ανατολικά και τα νότια»,

Επίσης έγινε γνωστό ότι στο ανατολικό τμήμα του Μάλι, οι τρομοκρατικές ομάδες δεν έχουν πλέον την πρωτοβουλία και  η πόλη της Κόνα εγκαταλείφθηκε.

Μονάδες του γαλλικού Στρατού μαζί με μονάδες Ειδικών Δυνάμεων της Λεγεώνας των Ξένων εξακολουθούν να μάχονται εναντίων των ισλαμιστών ανταρτών προκειμένου να τους απωθήσουν από κομβικά σημεία.

Όπως ανέφερε και ο γάλλος υπουργός Άμυνας  το δυτικό τμήμα παραμένει «δύσκολο» πεδίο επιχειρήσεων για τις γαλλικές δυνάμεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.