ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Αμερικανοί και Βρετανοί στρατιώτες αποστέλλονται στο Μάλι

Αμερικανοί και  Βρετανοί στρατιώτες αποστέλλονται στο Μάλι

Με μια λακωνική ανακοίνωση από τη γαλλική κυβέρνηση, έγινε γνωστό ότι οι ΗΠΑ αναπτύσσουν στρατεύματα για να υποστηρίξουν τη γαλλική πολεμική αποστολή στη Βόρεια αφρικανική χώρα του Μάλι, σύμφωνα με  την εφημερίδα Wall Street Journal στις 14 Ιανουαρίου  2013.

Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας  Jean-Yves Le Drian δήλωσει:    “Οι Αμερικανοί πρόκειται να μας υποστηρίξουν με στρατιωτικές πληροφορίες με λογιστική υποστήριξη .”

Το Associated Press (AP) ανέφερε ότι αμερικανικά UAV ήδη πραγματοποιούν επιχειρήσεις προς υποστήριξη των γαλλικών στρατευμάτων , αλλά δεν διευκρινίζεται εάν πραγματοποιούν πυραυλικές επιθέσεις  με αυτά τα μη επανδρωμένα οχήματα.

Στο Λονδίνο, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε την Κυριακή ότι «συμφωνήθηκε η  παροχή υλικοτεχνικής στρατιωτικής βοήθειας,  καθώς και η  διευκόλυνση  μεταφοράς των γαλλικών στρατευμάτων και εξοπλισμού τους στο Μάλι και  για το σκοπό αυτό αποστέλλονται μέσα σε 24 ώρες  2 βρετανικά μεταφορικά αεροσκάφη C-17   .”

Όπως αποκαλύπτεται η Αλ Κάιντα προσπαθεί να δημιουργήσει κράτος στον βόρειο κομμάτι του κράτους του Μάλι όπου θα επικρατεί η βία , ο ισλαμικός νόμος αλλά και το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος και η ανομία.  

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.