ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συρία: Πολύνεκρη έκρηξη στο Πανεπιστήμιο στο Χαλέπι

Συρία: Πολύνεκρη έκρηξη στο Πανεπιστήμιο στο Χαλέπι

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίσθηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκε την Τρίτη στο Πανεπιστήμιο του Χαλεπίου, στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η επίσημη συριακή τηλεόραση μετέδωσε πως «μια τρομοκρατική επίθεση στο Πανεπιστήμιο του Χαλεπίου προκάλεσε θύματα».

Το Πανεπιστήμιο βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της πόλης.  Η περιοχή στην οποία βρίσκεται ελέγχεται από τον κυβερνητικό στρατό. Το Χαλέπι είναι διαιρεμένο από τον Ιούλιο ανάμεσα σε συνοικίες που ελέγχουν οι αντάρτες και άλλες που ελέγχονται από τις δυνάμεις του καθεστώτος.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η αιτία της έκρηξης δεν έχει προσδιοριστεί. Αντικαθεστωτικοί υποστηρίζουν πως επρόκειτο για αεροπορικό βομβαρδισμό, ενώ στρατιωτική πηγή διαβεβαιώνει πως επρόκειτο για πύραυλο εδάφους-αέρος που εκτοξεύθηκε από τους αντάρτες, αστόχησε και έπεσε στο πανεπιστήμιο. Aλλες πηγές κάνουν λόγο για παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Από το Παρατηρητήριο έγινε γνωστό πως τουλάχιστον 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τρίτη σε άλλες συγκρούσεις στη Συρία. Τουλάχιστον 10 άτομα έχασαν τη ζωή τους στη Χούλα, στην κεντρική Συρία.

Πέντε γυναίκες είναι μεταξύ των θυμάτων στη Χούλα, στην επαρχία της Χομς.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Aμπντελ Ραχμάν, δήλωσε πως η πόλη, όπου στις 25 Μαΐου 2012 είχαν σκοτωθεί 108 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, αποτελεί σήμερα «θέατρο βομβαρδισμών και καθημερινών επιθέσεων».

Από την πλευρά του, το Γενικό Συμβούλιο της Συριακής Επανάστασης, μια οργάνωση ακτιβιστών επί του πεδίου, έκανε λόγο για δεκάδες τραυματίες.

Στη Χομς, οι συνοικίες Τζομπάρ και Σουλτανιγέ έγιναν στόχοι αεροπορικών επιδρομών, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Νότια της Δαμασκού, η πόλη Αλ Μλέιχα έγινε στόχος αεροπορικού πλήγματος από τις δυνάμεις του καθεστώτος και δέχθηκε επίσης πυρά ρουκετών, ενώ μάχες έφερναν αντιμέτωπους αντάρτες και στρατιώτες κοντά στην έδρα της Πολεμικής Αεροπορίας στην πόλη, πρόσθεσε η οργάνωση.      

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.