ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γαλλία: Πραγματικός πόλεμος στο Μάλι

Γαλλία: Πραγματικός πόλεμος στο Μάλι

  Ο γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν δήλωσε ότι οι γαλλικές δυνάμεις έχουν εμπλακεί σε «πραγματικό πόλεμο» με «τρομοκράτες» γύρω από την πόλη Γκάο.

  Τον προηγούμενο μήνα, η Γαλλία είχε ανακοινώσει ότι οι ισλαμιστές είχαν εκδιωχθεί από την πόλη, ωστόσο ο κ. Λε Ντριάν είπε σήμερα ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονται γύρω από αυτήν.

  «Όταν φεύγεις από το κέντρο των πόλεων που έχουν ανακαταληφθεί, συναντάς τους τζιχαντιστές που έμειναν πίσω», είπε ο κ. Λε Ντριάν μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe 1.

  Πρόσθεσε ότι ισλαμιστές αντάρτες είχαν χρησιμοποιήσει ρουκέτες σε μάχες εναντίον γαλλικών και κυβερνητικών στρατευμάτων χθες. Είπε ακόμα ότι εκατοντάδες αντάρτες σκοτώθηκαν από την έναρξη της γαλλικής επιχείρησης.

  «Αυτός είναι ένας πραγματικός πόλεμος με σημαντικές απώλειες αλλά δεν θα αρχίσω τις ασκήσεις λογιστικής», είπε.

  Ένας γάλλος στρατιώτης έχει σκοτωθεί από την έναρξη της επιχείρησης στις αρχές Ιανουαρίου.

  Χθες, ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς είπε ότι η Γαλλία επιθυμεί να αρχίσει να αποσύρει τα 4.000 στρατεύματά της από το Μάλι τον Μάρτιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.