ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Η αντιπολίτευση της Συρίας εκπαιδεύει εφήβους να σκοτώνουν»

«Η αντιπολίτευση της Συρίας εκπαιδεύει εφήβους να σκοτώνουν»

  «Μόλις έρχονται εδώ, είναι παιδιά. Όμως όταν φεύγουν, έχουν μετατραπεί σε μηχανές που σκοτώνουν», δηλώνει ο λοχίας Abderrazaq, σύμφωνα με την «Liberation». Στην Συρία οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης εκπαιδεύουν εφήβους να σκοτώνουν. Όπως αναφέρει ο 38χρονος λοχίας, εκπαιδεύει ο ίδιος Σύρους εφήβους, με σκοπό να σταλούν στη μάχη ενάντια στις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.

  «Τα παιδιά είναι οι καλύτεροι στρατιώτες που ξέρω. Διατάζεις και υπακούν. Ένας ενήλικας θέτει ερωτήματα. Αυτά τα παιδιά δεν αμφισβητούν τίποτα», βεβαιώνει ο  Abderrazaq. «Οι γονείς θέλουν επίσης τα παιδιά τους να εκπαιδευτούν στρατιωτικά πριν σταλούν στην πρώτη γραμμή, όπου χωρίς καλή εκπαίδευση θα σκοτώνονταν αμέσως», σημειώνει.

  Σύμφωνα με τον Jean-Nicolas Beuze, υπεύθυνο της  Unicef για την προστασία των παιδιών της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, αυτή είναι μια ιδιαιτερότητα του εμφυλίου της Συρίας. «Δεν υπάρχει ενεργή στρατολόγηση παιδιών, όπως σε άλλες συγκρούσεις, αλλά οι νέοι εμφανίζονται οικειοθελώς ή και με την υποστήριξη της οικογένειας τους. Ωστόσο, οι στρατιωτικοί αρχηγοί έχουν υποχρέωση να το αρνηθούν», δηλώνει στο AFP.

   

  Στο διαδίκτυο έχουν κυκλοφορήσει πολυάριθμα βίντεο που αποδεικνύουν την ύπαρξη παιδιών-στρατιωτών στην Συρία. Γυρισμένα από τα διεθνή μέσα ή από ταξιαρχίες ανταρτών που έχουν μετατρέψει αυτά τα παιδιά σε μασκότ τους, τα βίντεο αυτά απεικονίζουν νεαρά αγόρια που κρατούν καλάσνικοφ. Μάλιστα σ’ ένα από αυτά φαίνεται ένα μικρό αγόρι που κρατάει έναν εκτοξευτή πυραύλων πιο μεγάλο από το ίδιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.