ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μυτιλήνη: Αποχή των εργαζομένων στο Κέντρο Φιλοξενίας της Μόριας

Μυτιλήνη: Αποχή των εργαζομένων στο Κέντρο Φιλοξενίας της Μόριας

Μέρες καλοκαιριού του 2015 στο λιμάνι της Μυτιλήνης εξαιτίας της συνεχιζόμενης αποχής των υπαλλήλων του Κέντρου Υποδοχής και Τακτοποίησης μεταναστών και προσφύγων στην Μόρια κατά το Σαββατοκύριακο και τις απογευματινές ώρες.

Μέχρι αυτή την στιγμή 43 μετανάστες και πρόσφυγες που περισυλλέγησαν ανοιχτά της Μυτιλήνης σήμερα το πρωί, κρατούνται εν μέσω τουριστικών σκαφών και Τούρκων τουριστών που φτάνουν από το Αϊβαλί, στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης, ενώ άλλοι 55 που περισυλλέγησαν χθες το βράδυ στη βόρεια Λέσβο, φιλοξενούνται σε μεγάλη σκηνή υποδοχής στην Σκάλα Συκαμνιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες προκρίθηκε σαν προσωρινή λύση να μεταφερθούν στην Συκαμνιά και οι 43 της Μυτιλήνης και εκεί να κρατηθούν ως αύριο το πρωί οπότε θα υπάρξει προσπάθεια να εκκενωθούν σκηνές στην Μόρια ώστε στη συνέχεια να μετακινηθούν όλοι εκεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάσταση στην καταγραφή προσφύγων και μεταναστών στην Μόρια είναι πολύ κακή μετά τη λήξη των συμβάσεων εργαζομένων σε αυτή.

Η διαδικασία της καταγραφής η οποία απασχολούσε περισσότερα από 200 άτομα, πλέον γίνεται με μόλις 20, στους οποίους δεν καταβάλλονται υπερωριακά επιδόματα και αμοιβές Σαββατοκύριακου.
Έτσι εδώ και μερικές εβδομάδες απέχουν από τις υπηρεσίες τους με αποτέλεσμα η κατάσταση στη Μόρια να είναι πλέον οριακή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.