ΕΛ.ΑΣ.: Συλλήψεις σε Σύρο και Σέρρες για διακίνηση λαθραίου καπνού

ΕΛ.ΑΣ.: Συλλήψεις σε Σύρο και Σέρρες για διακίνηση λαθραίου καπνού

Εκτεταμένες έρευνες για τη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων λαθραίου καπνού στη Σύρο, απέδωσαν καρπούς. Ειδικότερα, οδήγησαν τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Ερμούπολης στα ίχνη ενός ζευγαριού Ελλήνων οι οποίοι συνελήφθησαν με αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις στα σπίτια τους.

Στις έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια του 38χρονου άνδρα και της 40χρονης γυναίκας, βρέθηκαν ένδεκα νάιλον συσκευασίες που περιείχαν αδασμολόγητο καπνό συνολικού βάρους δέκα κιλών, οι οποίες κατασχέθηκαν και εστάλησαν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον υπολογισμό των σχετικών επιβαρύνσεων. Οι δράστες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου με τις κατηγορίες της προμήθειας και κατοχής λαθραίου καπνού με σκοπό την εμπορία.

Αντίστοιχα, στον Προμαχώνα, μία 42χρονη Βουλγάρα συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης μετά από έλεγχο που έγινε στο όχημα που οδηγούσε ερχόμενη από την πατρίδα της, καθώς στο εσωτερικό του βρέθηκαν 150 πακέτα τσιγάρων τα οποία δεν είχε δηλώσει κατά την είσοδό της στη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν και εστάλησαν στο Τελωνείο Προμαχώνα για τον υπολογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών, όπως και το αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης της λαθρεμπορίας, ενώ η αλλοδαπή παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών κατηγορούμενη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.