ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Δυτική Μακεδονία: Οι αρχές εξάρθρωσαν σπείρα με ναρκωτικά και όπλα

Δυτική Μακεδονία: Οι αρχές εξάρθρωσαν σπείρα με ναρκωτικά και όπλα

Το ξεδόντιασμα μιας εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε μήνες τώρα στη Δυτική Μακεδονία διακινώντας χασίς και, ενδεχομένως, αρχαιότητες που βρέθηκαν στην κατοχή των μελών της μαζί με παράνομα όπλα, ξεκίνησε από τον εντοπισμό του 52χρονου αρχηγού της στην Καστοριά με τρεις συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης βάρους 32,2 γραμμαρίων.

Η έρευνα που έκαναν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών στο σπίτι του στην πόλη, απέφεραν μια ακόμη μικρή ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 1,6 γραμμαρίου και μια ηλεκτρονική ζυγαριά με υπολείμματα χασίς. Όμως, οι αστυνομικοί είχαν ήδη ταυτοποιήσει τους άλλους τρεις Έλληνες συνεργούς του, έναν άνδρα 53 χρόνων, την 52χρονη σύζυγό του και τον 36 γιο τους και έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στην κατοικία τους, μαζί με άνδρες της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος Μεσοποταμίας.

Εκεί βρέθηκε μια φυτεία με 22 δενδρύλλια κάνναβης ύψους δυο μέτρων και η πλούσια παραγωή της από αποξηραμένους κλώνους και ακατέργαστη κάνναβη βάρους 36 κιλών και 27 γραμμαρίων, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη 623 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης τύπου “σοκολάτα” 4,1 γραμμάρια σπόρων κάνναβης, δυο ζυγαριές ακριβείας, δυο πίπες καπνίσματος και διάφορα σύνεργα χρήσης κάνναβης και σακουλάκια για την συσκευασία ναρκωτικών. Οι δράστες είχαν στην κατοχή τους 22.200 ευρώ και 429 δολάρια προερχόμενα από την διακίνηση ναρκωτικών, 22 κινητά με οκτώ κάρτες SIM με τα οποία έκαναν τις συνεννοήσεις τους, ένα tablet, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και ένα τετράδιο με σημειώσεις για την πώληση του χασίς που εξετάζονται λεπτομερώς.

Στο σπίτι της οικογένειας βρέθηκαν ακόμη ένα αντιαεροπορικό βλήμα, ένας πυροκροτητής και μια περόνη χειροβομβίδας, 29 φυσίγγια και 21 κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων, ένας γεμιστήρας, δυο αεροβόλα τυφέκια, ένα αεροβόλο πιστόλι, επτά μαχαίρια διαφόρων τύπων και δυο μπαστούνια μπέιζμπολ. Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένα βραχιόλι και πέντε νομίσματα της Βυζαντινής περιόδου που η προέλευσή τους ερευνάται και παραδόθηκαν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για να αξιολογηθούν. Οι τέσσερις συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς με κατηγορίες κατά περίπτωση για σύσταση εγκληματικής ομάδας, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις των νόμων περί προστασίας αρχαιοτήτων και περί ό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.