Δύο Έλληνες συνελήφθησαν για τις πυρκαγιές σε Αλεξανδρούπολη και Ρέθυμνο

Δύο Έλληνες συνελήφθησαν για τις πυρκαγιές σε Αλεξανδρούπολη και Ρέθυμνο

Δύο Έλληνες συνελήφθησαν από ανακριτικούς υπαλλήλους της πυροσβεστικής για φωτιές που εκδηλώθηκαν το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη και το Ρέθυμνο.

Συγκεκριμένα ένας 56χρονος με τα αρχικά Γ.Μ. συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη για εμπρησμό από αμέλεια για τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή των Μεταλλείων Κίρκης.

Στο Ρέθυμνο συνελήφθηε ένας 63χρονος, με τα αρχικά Δ.Ι., για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια, σε αγροτική έκταση στην περιοχή Καμπανός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Κυριακή στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης και Ρεθύμνου αντίστοιχα.

Δοθείσης της ευκαιρίας η πυροσβεστική υπενθυμίζει ότι κατά τους θερινούς μήνες:

– Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά στην ύπαιθρο.
– Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες).
– Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα
– Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρισκόμαστε στο δάσος.
– Επισημαίνεται, ότι οι σπινθήρες που προκαλούνται από την εξάτμιση όλων των τύπων των οχημάτων μπορούν να προξενήσουν πυρκαγιά.

Η πρόκληση πυρκαγιάς αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται σύμφωνα με τα άρθρα 264, 265 και 266 του Ποινικού Κώδικα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.