ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Υπόθεση Εnerga: Δεν αποφυλακίζεται ο Αριστείδης Φλώρος

Υπόθεση Εnerga: Δεν αποφυλακίζεται ο Αριστείδης Φλώρος

Δεν αποφυλακίζεται ένας από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης Εnerga – Hellas Power, ο Αριστείδης Φλώρος ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 21 ετών και χρηματική ποινή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, ενώ αντίθετα αποφυλακίζεται η καταδικασθείσα για την ίδια υπόθεση Μαρία Σκλαβάκη.

Ο Αριστείδης Φλώρος δια μέσω των δικηγόρων του, επικαλέστηκε σήμερα ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθηνών αυτοκτονικό ιδεασμό και κατάθλιψη προκειμένου να του χορηγηθεί αναστολή εκτέλεσης της ποινής του. Όμως, οι δικαστές απέρριψαν την αίτησή του.

Μέσω των συνηγόρων του ο Αριστείδης Φλώρος υποστήριξε ότι πάσχει, από καταθλιπτική διαταραχή και αυτοκτονικό ιδεασμό. Ανέφεραν χαρακτηριστικά: “Έχει ένα αίσθημα απόσυρσης από τη μάχη του, παραίτησης, παραληρηματικής ιδέας ότι το κράτος δεν τον ακούει. Βρίσκεται σε ένα δύσκολο ψυχολογικό σημείο”.

Ως μάρτυρας ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου κατέθεσε ο Απόστολος Τσιάμης, ψυχίατρος του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Αριστείδης Φλώρος έχει “αρνητικές σκέψεις και προθέσεις” και νοσηλεύεται στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού.

Ακόμη, ανέφερε ο γιατρός ότι ” έχει έντονο το αίσθημα απολυτότητας και ότι διώκεται για να διώκεται” και πρόσθεσε πως “κρατείται στο ισόγειο λόγω σκέψεων αυτοκτονικών τάσεων”.

Εκτός φυλακών η Μαρία Σκλαβάκη

Αντίθετα, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών δέχθηκε την αίτηση της Μαρίας Σκλαβάκη και ανέστειλε την ποινή κάθειρξης 7 ετών που της έχει επιβληθεί πρωτοδίκως. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη γυναίκα που έσπασε το ηλεκτρονικό “βραχιολάκι” της και επιχείρησε να διαφύγει από τις αρχές.

Η ίδια υποστήριξε στο δικαστήριο ότι είναι κρατούμενη από το 2015 και δεν είναι σε θέση να φροντίζει την άρρωστη μητέρα της η οποία πάσχει από ψυχιατρική ασθένεια με αποτέλεσμα, όπως είπε, να καταχράται την καλοσύνη συγγενούς της.

Δεν αντέχουμε την κατάστασή μας” υποστήριξε στο δικαστήριο αναφερόμενη στην ίδια και τον σύζυγό της Πέτρο Νικολοθανάση. Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος έχει καταδικασθεί για το σκάνδαλο Energa σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, αλλά η δική του αίτηση αναστολής -συζητήθηκε κι αυτή σήμερα- απορρίφθηκε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρέπει να αναφερθεί ότι ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απόρριψη της αίτησης της Μαρίας Σκλαβάκης υποστηρίζοντας πως η βλάβη που κινδυνεύει να υποστεί “δεν φέρει τα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται στο νόμο ως υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη”, ενώ προσέθεσε ότι η καταδικασθείσα είναι και ύποπτη τέλεσης νέων αδικημάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.