ΕΚΤΑΚΤΟ: Σοβαρά επεισόδια στο Σύνταγμα από αλληλέγγυους στην Ηριάννα – Δεκάδες σπασμένες βιτρίνες (φωτό, βίντεο) (upd)

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σοβαρά επεισόδια στο Σύνταγμα από αλληλέγγυους στην Ηριάννα – Δεκάδες σπασμένες βιτρίνες (φωτό, βίντεο) (upd)

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας στο Σύνταγμα, κατά την πορεία συμπαράστασης στην Ηριάννα, έπειτα από την απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει το αίτημα αποφυλάκισής της.

Η πορεία ξεκίνησε από το Μοναστηράκι και οι πρώτες συγκρούσεις δεν άργησαν να ξεσπάσουν, καθώς οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών κατά των αλληλέγγυων στο Σύνταγμα.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, οι διαδηλωτές έσπασαν δεκάδες βιτρίνες στην Ερμού. Οι ζημιές είναι τεράστιες, καθώς με πέτρες, ρόπαλα και σφυριά «κατέβαζαν» αδιακρίτως όλες τις τζαμαρίες των καταστημάτων κατά μήκος του πιο εμπορικού δρόμου της Αθήνας.

Όταν έφτασαν στο ύψος της οδού Νίκης, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ τους απέκοψαν τον δρόμο. Οι αντιεξουσιαστές απάντησαν με «βροχή» από πέτρες και τότε οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, απωθώντας τους στην πλατεία Μοναστηρακίου.

Εκεί, οι αντιεξουσιαστές διαλύθηκαν, ενώ ακολούθησαν και έρευνες των αστυνομικών στα βαγόνια του ΗΣΑΠ, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν προσαγωγές.

Των επεισοδίων στην Ερμού είχε προηγηθεί η επίθεση με πέτρες στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, καθώς και τα επεισόδια στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, έξω από το Εφετείο, στο άκουσμα της απόφασης των δικαστών κατά της αποφυλάκισης της Ηριάννας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.