Χαλκιδική: Σέρβοι έκλεβαν πολυτελή τζιπ τουριστών (φωτό)

Χαλκιδική: Σέρβοι έκλεβαν πολυτελή τζιπ τουριστών (φωτό)

Δύο Σέρβοι, ένας άντρας και μία γυναίκα, κατηγορούνται από την αστυνομία ότι ευθύνονται για μια σειρά κλοπών πολυτελών αυτοκινήτων, το τελευταίο διάστημα στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Η 24χρονη γυναίκα και ο 33χρονος συνεργός της συνελήφθησαν και σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν ο «πυρήνας» της σπείρας που κάθε φορά έκλεβε αυτοκίνητα με διαφορερική σύνθεση.

Για να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους χρησιμοποιούσαν μία συσκευή διάγνωσης εγκεφάλου, που διέθετε ο 33χρονος, ενώ αφού αφαιρούσαν τα οχήματα, τα μετέφεραν στο σπίτι που έμεναν προσωρινά σε περιοχή της Χαλκιδικής και τοποθετούσαν σε αυτά καλύμματα ώστε να μην εντοπίζονται. Ακολούθως παραποιούσαν τα στοιχεία κυκλοφορίας τους και τα μετέφεραν εκτός χώρας.

«Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα από την 13-7-2017, τα παραπάνω άτομα αφαίρεσαν, στην ευρύτερη περιοχή της Κασσάνδρας, 4 αυτοκίνητα του συγκεκριμένου τύπου και προσπάθησαν να αφαιρέσουν ακόμη ένα», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ.

Κατά την αστυνομική έρευνα κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για να εντοπίζουν την λεία τους, ενώ βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
η συσκευή διάγνωσης εγκεφάλου των οχημάτων,
4 κλειδιά αυτοκινήτων, εκ των οποίων 2 της μάρκας που στόχευαν,
4 διαρρηκτικά εργαλεία,
4 ζευγάρια γάντια,
2 καλύμματα προστασίας, με τα οποία σκέπαζαν τα κλεμμένα οχήματα,
2 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας με στοιχεία Σερβίας,
ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
3 κινητά τηλέφωνα,
έγγραφα σχετικά με αυτοκίνητα (άδειες κυκλοφορίας, ασφαλιστήριο συμβόλαιο κ.α.)

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται, προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: seleo.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.