ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Περισυλλογή 147 μεταναστών σε Χίο και Ικαρία το τελευταίο 24ωρο

Περισυλλογή 147 μεταναστών σε Χίο και Ικαρία το τελευταίο 24ωρο

Βάρκα με 53 μετανάστες εντοπίστηκε σήμερα τα ξημερώματα στη θάλασσα της Χίου, οι οποίοι και διασώθηκαν, ενώ χθες το απόγευμα περισυνελέγησαν άλλοι 94 αλλοδαποί που βρίσκονταν σε ιστιοφόρο νότια της Ικαρίας. Δεν έχει γίνει γνωστή η εθνικότητα των μεταναστών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες πλωτό σκάφος της FRONTEX που βρισκόταν σε περιπολία, εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή «Καταρράκτη» της Χίου, στην οποία επέβαιναν 53 μετανάστες. Το πλήρωμα του σκάφους της FRONTEX περισυνέλεξε τους αλλοδαπούς, οι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χίου, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

Επίσης, χθες το απόγευμα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενημερώθηκε για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση ιστιοφόρου σκάφους με αλλοδαπούς στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ικαρίας. Άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, στην οποία συμμετείχαν, τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού, καθώς και δύο παραπλέοντα φορτηγά πλοία.

Το ιστιοφόρο εντοπίστηκε, λίγο αργότερα, στη θαλάσσια περιοχή 5 ναυτικά μίλια βόρεια από νησίδα Λέβιθα, και οι 94 αλλοδαποί επιβιβάστηκαν στο φορτηγό πλοίο «URANUS L», σημαίας Σιέρα Λεόνε. Στη συνέχεια το πλοίο, με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους του λιμενικού, μετέφερε τους μετανάστες σήμερα τα ξημερώματα στο λιμάνι της Λέρου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εν τω μεταξύ, χθες το βράδυ λιμενικοί του λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας συνέλαβαν τρεις αλλοδαπούς, ηλικίας 22, 27 και 40 ετών, οι οποίοι προσπάθησαν να επιβιβαστούν, με πλαστά έγγραφα άλλων προσώπων, σε πλοίο για μεταβούν στο εξωτερικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.