ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πάνω από 200 παράνομοι μετανάστες έφτασαν σε ένα 24ωρο στη Λέσβο – Τους συνόδευσαν πλωτά του Λ.Σ.

Πάνω από 200 παράνομοι μετανάστες έφτασαν σε ένα 24ωρο στη Λέσβο – Τους συνόδευσαν πλωτά του Λ.Σ.

Περισσότεροι από 215 παράνομοι μετανάστες έφτασαν σήμερα Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου, νωρίς το πρωί, στη Λέσβο.

Σε πέντε περιστατικά αφίξεων τους αλλοδαπούς συνόδευαν σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Πιο συγκεκριμένα 10 άτομα, ανοικτά της Αγριλιάς, στη νοτιοδυτική Λέσβο, 68 άτομα στην Τσιχράντα στη βορειοδυτική Λέσβο, 21 άτομα από πλαστική βάρκα, ένα μίλι ανοικτά του λιμανιού της πόλης της Μυτιλήνης και 116 άτομα από δυο βάρκες ανοικτά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης.

Σημειώνεται ότι στα ανωτέρω περιστατικά δεν χρειάστηκε να γίνει η χρήση από τους αλλοδαπούς του διεθνούς αριθμού ανάγκης 112, (πάγια διαδικασία όταν δεν γίνονται αντιληπτοί) καθώς οι ελληνικές υπηρεσίες αντιλήφθηκαν έγκαιρα τα πλωτά και τα συνόδευσαν στις ελληνικές ακτές.

Το γεγονός εντείνει την ανησυχία των τελευταίων ημερών, αφού ο συνολικός αριθμός των αποκαλούμενων και ως «εγκλωβισμένων» στη Λέσβο καθιστά τη διαχείριση του όλου ζητήματος δύσκολη.

Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, στα νησιά του βορείου Αιγαίου τον Αύγουστο έφτασαν 3.015 άτομα, εκ των οποίων 1.053 στη Λέσβο, 734 στη Χίο και 1.228 στη Σάμο.

Ο συνολικός αριθμός αφίξεων τον Αύγουστο είναι σχεδόν διπλάσιος αυτού του Ιουλίου (1.682 άτομα).

Απόδραση από την Αμυγδαλέζα

Απόδραση από το κέντρο προσωρινής φύλαξης στην Αμυγδαλέζα. Περίπου στις 4 τα ξημερώματα, 10 άτομα, οι περισσότεροι Αλγερινοί παράνομοι μετανάστες έφυγαν από το κέντρο, συνελήφθησαν οι πέντε, οι οποίοι και δεν προβλέπεται να απελαθούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.