Επιχείρηση διάσωσης 74 αλλοδαπών σε ιστιοφόρο

Επιχείρηση διάσωσης 74 αλλοδαπών σε ιστιοφόρο

Εντοπίστηκαν 74 αλλοδαποί σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης σε ιστιοφόρο…

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος πραγματοποιήθηκε, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νήσων Ανάφης και Αστυπάλαιας από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε το βράδυ της Τετάρτης το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση σκάφους με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων, στην θαλάσσια περιοχή.

Άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προς εντοπισμό τους, με συμμετοχή ναυαγοσωστικού και περιπολικού σκάφους, αεροσκάφους δύναμης FRONTEX καθώς και τριών παραπλέοντων και ενός αλιευτικού σκάφους.

Χθες το πρωί, παραπλέον και ναυαγοσωστικό σκάφος εντόπισαν το ιστιοφόρο «TOLTAY» σημαίας ΗΠΑ στη θαλάσσια περιοχή 22 ν.μ. νότια Θήρας, με 74 αλλοδαπούς επιβαίνοντες, οι οποίοι αφού μετεπιβιβάστηκαν σε πλωτά του λιμενικού, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Ηρακλείου, χθες το απόγευμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ανάμεσα στους αλλοδαπούς, εκ των οποίων 31 άνδρες, 13 γυναίκες και 28 παιδιά, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο άνδρες, ηλικίας 24 και 23 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν αναλάβει τη διακυβέρνηση του ιστιοφόρου σκάφους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.