ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Στοχοποιήση του καθηγητή Άγγ. Συρίγου γιατί έκανε παρατήρηση σε αναρχικούς – Τον χαρακτηρίζουν «φασίστα» (φωτό)

Στοχοποιήση του καθηγητή Άγγ. Συρίγου γιατί έκανε παρατήρηση σε αναρχικούς – Τον χαρακτηρίζουν «φασίστα» (φωτό)

Στο προσκήνιο είχε έρθει προ ολίγων μηνών ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελος Συρίγος όταν έκανε παρατήρηση σε αναρχικούς φοιτητές που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση σε τοίχο του ιδρύματος που μόλις είχε βαφτεί και καθαριστεί. Η απάντησή τους;

Να τον γρονθοκοπήσουν, εως ότου άλλοι σπουδαστές παρέμβουν και κληθεί στο τέλος και η αστυνομία.

Ο καθηγητής Συρίγος δεν το έβαλε κάτω και τόλμησε και δεύτερη φορά.. Δεν άφησε την χειροδικία ατιμώρητη, όπως συμβαίνει συνήθως στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Έκανε μήνυση και ηδη ο ένας φοιτητής έχει υποστεί τις συνέπειες, ενω σε λίγες ήμερες αναμένεται η δίκη του δεύτερου. Αυτή ήταν η αρχή του δράματος.

Έκτοτε ο καθηγητής Συρίγος έχει μπει στο μάτι των αναρχικών.. Προ ημερών, Ρουβίκωνες και λοιποί επαναστάτες, διέκοψαν εκδήλωση στην οποία συμμετείχε ο καθηγητής, ανέβασαν πανό εκεί οπού θα μιλούσαν οι ομιλητές, φώναξαν τα γνωστά αντιιμπεριαλιστικό συνθήματα και φυσικά η εκδήλωση ακυρώθηκε.

Τώρα, η επαναστατική δράση των φοιτητών αλλάζει επίπεδο.

Γειτονιές γύρω απο το Πάντειο όπως το Κουκάκι, άλλα και κεντρικοί δρόμοι στα Εξάρχεια, έχουν γεμίσει με αφίσες με την φωτογραφία του καθηγητή Συρίγου με τίτλο: «Αυτός είναι ο φασίστας».

Φασίστας φυσικά αφού τόλμησε να κάνει παρατήρηση σε φοιτητές -αναρχικούς.

Η πρωτοφανής μετοχοποίηση του κυρίου Συριγμού έχει προκαλέσει φυσικά μεγάλες αντιδράσεις με την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου να κάνει λόγο για «αφίσα δίκη ρωμαϊκών προγραφών» , ενω καθηγητές του ιδρύματος κάνουν προσπάθειες για την συλλογή υπογραφών .

Ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελος Συρίγος:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.