Εξαρθρώθηκε σπείρα διακινούσε ναρκωτικά σε ανήλικους στην Αττική

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακινούσε ναρκωτικά σε ανήλικους στην Αττική

Χειροπέδες σε πέντε άτομα πέρασαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, με την κατηγορία της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών.

Η εγκληματική οργάνωση δρούσε σε περιοχές των βορείων προαστίων και μάλιστα διακινούσε τα ναρκωτικά ακόμα και σε ανήλικους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες, ηλικίας 22, 24, 26 και 30 ετών, καθώς και μία 57χρονη, μητέρα δύο εκ των δραστών. Παράλληλα αναζητούνται δύο ακόμα άτομα.

Όλοι κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 24χρονος, από κοινού με τους συνεργούς τους που αναζητούνται, εισήγαγε ναρκωτικά από την Αλβανία τα οποία προωθούσε στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας για περαιτέρω διακίνηση. Ο 30χρονος, με τη βοήθεια του 26χρονου αδελφού του, αποτελούσαν τον ενδιάμεσο κρίκο με τα χαμηλότερα στελέχη της σπείρας και κατείχε τον κεντρικό ρόλο στην διανομή.
Όσον αφορά την 57χρονη μητέρα, ήταν εκείνη που παρείχε τα μέσα για τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων. Παράλληλα, εξακριβώθηκε ότι ο 22χρονος συλληφθείς, που συμμετείχε στη διακίνηση, διέθετε τα ναρκωτικά ακόμα και σε ανήλικους.

Από τις κατ’ οίκον έρευνες της αστυνομίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 2.580 γραμμαρίων, αμφεταμίνη βάρους 11,8 γραμμαρίων, 3 ζυγαριές ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 6.530 ευρώ και 200 πλαστά χαρτονομίσματα. Παράλληλα, κατασχέθηκαν και δύο Ι.Χ αυτοκίνητα τα οποία χρησιμοποιούνταν ως μέσα μεταφοράς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.