Έρευνες της ΕΛ. ΑΣ. για τις ληστείες σε σπίτια ποδοσφαιριστών – 5 μέσα σ’ ένα μήνα

Έρευνες της ΕΛ. ΑΣ. για τις ληστείες σε σπίτια ποδοσφαιριστών – 5 μέσα σ’ ένα μήνα

Μέσα σε διάστημα ενός μήνα υπάρχουν καταγεγραμμένα ήδη πέντε περιστατικά διαρρήξεων σε σπίτια ποδοσφαιριστών, με αποτέλεσμα ο τρόμος να έχει… κυριεύσει τους άσους της Super League.

Χθες έγινε γνωστό ότι άγνωστοι εισέβαλαν το περασμένο Σάββατο στο σπίτι του Ντέμη Νικολαΐδη και της Δέσποινας Βανδή στην περιοχή της Βούλας, αφαιρώντας φυλαγμένα κοσμήματα η αξία των οποίων έφτανε στις 200.000 ευρώ!

Την ώρα της κλοπής δεν βρισκόταν κανείς στη μονοκατοικία του ζευγαριού και παραμένει άγνωστο πως οι δράστες κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το σημείο που ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ είχε φυλαγμένα τα πολύτιμα αντικείμενα.

Το πιθανότερο είναι η διάρρηξη να έγινε μεταξύ 7 με 10 το βράδυ, πιθανότατα από κάποιο ανασφάλιστο παράθυρο, με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας να κάνουν εξονυχιστική έρευνα για τη συλλογική γενετικού υλικού και δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Αυτό ωστόσο δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό που καταγράφηκε τα τελευταία 24ωρα, αφού επίσης το Σάββατο, αλλά λίγη ώρα νωρίτερα υπήρξε εισβολή και στην οικεία δύο ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, στην οδό Φραντζή στη Γλυφάδα. Ο λόγος για τους Ομάρ Ελαμπντελαουί και Οτζίτζα Οφόε. Το περιστατικό φαίνεται να συνέβη λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι στο σπίτι του Νορβηγού μπακ, ενώ ακολούθησε το “χτύπημα” στην κατοικία όπου διαμένει ο Βέλγος μέσος.

Και στις δύο περιπτώσεις οι παίκτες των “ερυθρολεύκων” απουσίαζαν, κάτι που σημαίνει ότι προφανώς οι δράστες -που πιθανότατα να ήταν και οι ίδιοι με εκείνους στη διάρρηξη του Νικολαΐδη- είχαν σχετική πληροφόρηση.

Θύματα και οι Εμενίκε, Αραούχο

Ολα αυτά όμως ενώ δεν πέρασε ούτε μήνας από τις διαρρήξεις που είχε γίνει στα σπίτια δύο άλλων άσων της Σούπερ Λιγκ, στους Εμάνουελ Εμενίκε και Σέρχιο Αραούχο. Αρχικά στόχος έγινε το σπίτι του Αργεντινού στράικερ της ΑΕΚ (14/10) που έλειπε στην Ξάνθη, όταν μπήκαν διαρρήκτες στο σπίτι του στην περιοχή της Βάρης ενώ εκείνος απουσίαζε αρκετές ημέρες και βρήκε το σπίτι του ανάστατο.

Τρεις ημέρες μετά ακολούθησε το χτύπημα στην οικεία του Νιγηριανού επιθετικού του Ολυμπιακού, ο οποίος βρισκόταν στην Αθήνα αφού δεν είχε ακολουθήσει την αποστολή της ομάδας του στην Ισπανία για το ματς με τη Μπαρτσελόνα , με τα μέλη της σπείρας να μπαίνουν από ανασφάλιστη πόρτα κι ο ίδιος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι του έκλεψαν μετρητά κι αντικείμενα αξίας.

Παραλίγο και ο Προτό

Εκτός αυτού όμως προσπάθεια διάρρηξης εκείνες τις μέρες φαίνεται να είχε γίνει στο σπίτι ενός ακόμη ποδοσφαιριστή των Περαιωτών, συγκεκριμένα του Σίλβιο Προτό, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν οι δράστες να παραβιάσουν την οικεία του Βέλγου τερματοφύλακα. Μέσα σε διάστημα δηλαδή μόλις ενός μήνα σημειώθηκαν πέντε διαρρήξεις και μία απόπειρα σε ανθρώπους από τον χώρο του ποδοσφαίρου, γεγονός που… μοιραία έχει προκαλέσει τον τρόμο στους άσους της Σούπερ Λιγκ.

Την ίδια μέρα σε Τσόρι και Ιμπάρμπο

Τα περιστατικά ωστόσο είναι πολλά περισσότερα αν ανατρέξουμε στο παρελθόν, είτε το παλαιότερο, είτε ακόμη και το πιο πρόσφατο. Θυμόμαστε άλλωστε ότι πέρυσι είχαν πέσει θύματα ληστειών και ο Τσόρι Ντομίνγκες του Ολυμπιακού, με τον Βίκτορ Ιμπάρμπο του Παναθηναϊκού. Οι δύο διαρρήξεις μάλιστα συνέβησαν την ίδια ημέρα (29/11/16) με λίγη ώρα διαφορά, αφαιρώντας μεγάλο χρηματικό ποσό και κοσμήματα αξίας από το σπίτι του Αργεντινού στη Βούλα, και το χρηματοκιβώτιο μαζί με πολλά ρούχα από την οικεία του Κολομβιανού.

Διπλό χτύπημα στον «Ρίμπο», με καλάσνικοφ στον Ντάτολο!

Παλαιότερα ανάλογες επιθέσεις είχαν γίνει στα σπίτια κι άλλων ποδοσφαιριστών. Πιο πρόσφατο θύμα ο Μίκαελ Εσιέν που είχε κάνει καταγγελία για διάρρηξη στο σπίτι του, ενώ δύο φορές είχε υπάρξει εισβολή στην οικεία του Ριβάλντο, ο οποίος είχε τοποθετήσει 24ωρη φύλαξη από υπαλλήλους ιδιωτικής ασφάλειας. Στο ίδιο σπίτι διέμενε παλαιότερα και ο Χεσούς Ντάτολο που έζησε την πλέον τρομακτική εμπειρία απ’ όλους πριν 7,5 χρόνια. Ο άλλοτε άσος των «ερυθρολεύκων» βρισκόταν στο σπίτι του στη Βούλα μαζί με τον Ραούλ Μπράβο και την κοπέλα του, όταν εισέβαλαν ληστές και υπό την απειλή καλάσνικοφ τους αφαίρεσαν γύρω στις 2000 ευρώ, τις πιστωτικές τους κάρτες και διάφορα ακόμη αντικείμενα, κυρίως ρούχα. Οι ληστές ακινητοποίησαν τους δύο ποδοσφαιριστές και την κοπέλα και τράπηκαν σε φυγή μόλις ολοκλήρωσαν το έργο τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.