ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πρωτοφανείς καταστάσεις στον Έβρο: Άραβες αλώνιζαν τα σύνορα συνοδεύοντας παράνομους μετανάστες!

Πρωτοφανείς καταστάσεις  στον Έβρο: Άραβες αλώνιζαν τα σύνορα συνοδεύοντας παράνομους μετανάστες!

Αραβικής καταγωγής ομάδα η οποία δραστηριοποιείτο στον Έβρο τέθηκε υπό κράτηση από τις ελληνικές αρχές καθώς διαπιστώθηκε ότι εισήλθε σε στρατιωτική ζώνη.

Την περίεργη αυτή υπόθεση αποκάλυψε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera λε΄γοτνας πως η ομάδα των αράβων, με διάφορα διαβατήρια (ολλανδικά ή γερμανικά) είχε υπό την επίβλεψή της ομάδα παράνομων μεταναστών η οποία εισήλθε στη χώρα από τη περιοχή του Έβρου.

Σύμφωνα πάντα με το Al Jazeera, ο ένας εκ των συλληφθέντων με όνομα Sakir Khader και ολλανδικό διαβατήριο ισχυρίστηκε ότι πραγματοποιούσε ρεπορτάζ για «πρόσφυγες» που εισέρχονται στη χώρα χωρίς κανένα εμπόδιο μέσω Τουρκίας, στην περιοχή του Έβρου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο δημοσιογράφος, μαζί με δύο Ιρακινούς με γερμανικά διαβατήρια και έναν Γερμανό ακολουθούσαν ομάδα παράνομων μεταναστών και την κατέγραφαν την ώρα που διέσχιζαν την αφύλακτη ελληνο-τουρκική μεθόριο.

Ο άραβας με το ολλανδικό διαβατήριο τέθηκε υπό κράτηση και κατηγορήθηκε ότι είχε εισέλθει σε στρατιωτική ζώνη. Σύμφωνα με συνάδελφό του, που έχει βρεθεί παλαιότερα στο σημείο για βιντεοσκόπηση, επειδή η περιοχή δεν φέρει σήμανση απαγόρευσης.

Ο συνάδελφός του υποστήριξε ότι ο Σακίρ είχε μαζί του ολλανδικό διαβατήριο και δύο δημοσιογραφικές κάρτες, όμως η αστυνομία στην αρχή δεν τον πίστευε ότι ήταν Ολλανδός. Σύμφωνα με την αδερφή του Σακίρ, οι αξιωματικοί τον έθεσαν υπό κράτηση, λόγω της εμφάνισής του, που θυμίζει Άραβα. Στην πραγματικότητα δε θύμιζε αλλά ήταν Άραβας.

Ο ίδιος έχει και παλαιστινιακό διαβατήριο(!), όμως, σύμφωνα με την αδερφή του, δεν το κουβαλούσε μαζί του.

Η Ελληνική Αστυνομία ωστόσο δίνει μία διαφορετική εκδοχή των γεγονότων. Όπως αναφέρει, ο δημοσιογράφος, ζήτησε και έλαβε στοιχεία για την κίνηση των προσφύγων στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στο πλαίσιο ρεπορτάζ που έκανε.

Εχθες, στις 10.30 το πρωί, όμως συνελήφθη για παράνομη είσοδο σε στρατιωτική ζώνη στην περιοχή των Λαβάρων Διδυμοτείχου, μαζί με έναν Γερμανό οπερατέρ και δύο Ιρακινούς ερασιτέχνες φωτογράφους με γερμανικό διαβατήριο, ο ένας εκ των οποίων, μάλιστα, αντιστάθηκε την ώρα της σύλληψης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι τέσσερις θα δικαστούν για παράνομη είσοδο σε στρατιωτική ζώνη, ενώ ο ένας εκ των δύο Ιρακινών αντιμετωπίζει και την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.