Αττική: Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας από την ΕΛ. ΑΣ. που έκανε ληστείες και διαρρήξεις

Αττική: Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας από την ΕΛ. ΑΣ. που έκανε ληστείες και διαρρήξεις

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε επιχειρήσεις, πρατήρια υγρών καυσίμων, περίπτερα, καταστήματα τυχερών παιχνιδιών και οδηγούς οχημάτων.

Συνελήφθησαν, νωρίς το πρωί του Σαββάτου στην Αθήνα, τέσσερις Έλληνες, ηλικίας 21, 27, 32 και 33 ετών, μέλη της σπείρας οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν διαρρήξει περίπτερο στη Νέα Ιωνία, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσαν διάφορα προϊόντα. Μάλιστα η σύλληψη έγινε έπειτα από καταδίωξη κατά τη διάρκεια της οποίας, οι δράστες, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν εμβόλισαν ένα περιπολικό.

Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται οκτώ συνεργοί τους, εκ των οποίων επτά Έλληνες και ένας Αλβανός, ενώ ταυτοποιήθηκε επιπλέον ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, ως κλεπταποδόχος.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας, της κλοπής, των διακεκριμένων φθορών, του εμπρησμού, της αντίστασης και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής εξακριβώθηκε ότι από τα τέλη του 2016, είχε συσταθεί εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας πραγματοποιούσαν καθημερινά ληστρικές επιδρομές σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα, τα οποία είχαν κλέψει και με ορμητήριο καταυλισμούς στον Ασπρόπυργο και στην Μάνδρα, πήγαιναν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας σε διάφορες περιοχές και λήστευαν περίπτερα, πρατήρια υγρών καυσίμων και ψιλικατζίδικα και έκαναν διαρρήξεις ή κλοπές σε διάφορα καταστήματα.

Ως προς την σύνθεση της “επιχειρησιακής ομάδας” των δραστών, αυτή διαφοροποιείτο σε κάθε εξόρμηση, με τον αριθμό των συμμετεχόντων να κυμαίνεται από τρεις έως δέκα κάθε φορά, ενώ επιπλέον προέβαιναν στην διάπραξη πολλαπλών κλοπών και ληστειών σε κάθε εξόρμηση.

Κατά τη διάρκεια των ληστειών διατηρούσαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, απειλούσαν με διάφορα αντικείμενα τα θύματα τους και σε ορισμένες περιπτώσεις, κακοποιούσαν τα θύματά τους με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Τέλος, μετά την ολοκλήρωση των εγκληματικών τους πράξεων, προέβαιναν σε εμπρησμό των κλεμμένων οχημάτων που χρησιμοποιούσαν, σε ερημική τοποθεσία στον Ασπρόπυργο.

Στην κατοχή τους καθώς και έπειτα από έρευνα σε καταυλισμούς στον Ασπρόπυργο και στην Μάνδρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κλεμμένα αυτοκίνητα, διάφορα κλοπιμαία, διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια και κουκούλες.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 125 υποθέσεις και συγκεκριμένα:

– 45 ληστείες σε περίπτερα, πρατήρια καυσίμων, ψιλικατζίδικα και οδηγούς οχημάτων,

– 25 διαρρήξεις-κλοπές σε περίπτερα, καταστήματα και εταιρείες και

– 55 κλοπές οχημάτων.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.