ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Λακωνία: Ο Μαροκινός δολοφόνος κυκλοφορούσε ελεύθερος αν και είχε συλληφθεί στο παρελθόν!

Λακωνία: Ο Μαροκινός δολοφόνος κυκλοφορούσε ελεύθερος αν και είχε συλληφθεί στο παρελθόν!

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα της πλήρους διάλυσης κάθε έννοιας νομιμότητας που επικρατεί στη χώρα, αναφορικά με τους λαθραίους μετανάστες είναι και η υπόθεση του Μαροκινού ο οποίος μαζί με ένα Μολδαβό έλιωσαν κυριολεκτικά το κεφάλι της άτυχης 63χρονης Ελληνίδας στην Λακωνία.

Αυτό γιατί ο Μαροκινός, ο οποίος είναι άγνωστο πότε μπήκε παράνομα στη χώρα πιθανότατα ως «πρόσφυγας» είχε συλληφθεί πρόσφατα από την Αστυνομία, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος καθώς είχε οριστεί δικάσιμος για τις 20 Μαρτίου του 2018!

Έτσι αντί ο Μαροκινός να βρίσκεται ή στη φυλακή ή στο πρώτο αεροπλάνο για το Μαρόκο κυκλοφορούσε ελεύθερος για να δολοφονήσει μια ανυπεράσπιστη Ελληνίδα. Εάν λειτουργούσαν οι νόμοι σε αυτό το κράτος η 63χρονη θα ζούσε σήμερα, αλλά αυτά είναι προφανώς «ψιλά γράμματα» για την πολιτεία.

Πρόκειται για τον 27χρονο σεσημασμένο Μαροκινό, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία είχε πέσει στα χέρια του νόμου στις 9 Οκτωβρίου του 2015 για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παραβίαση του νόμου περί όπλων στην ίδια περιοχή.

Τότε όμως αν και οι αστυνομικοί έκριναν πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο άτομο με εξάρσεις βίας και ικανό για όλα δεν έκατσε πολύ στη φυλακή καθώς αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε δικάσιμος για τις 20 Μαρτίου του 2018! Τελικά προχθές το βράδυ δολοφόνησε μια ηλικιωμένη γυναίκα για να της κλέψει λίγα ευρώ!

Ο Μαροκινός ομολόγησε, και υποστήριξε πως αυτός και ο Μολδαβός συνεργός του ήταν μεθυσμένοι και αποφάσισαν να ληστέψουν τη γυναίκα για να βρουν χρήματα και να αγοράσουν κι άλλο αλκοόλ.

Όταν εκείνη αντιστάθηκε, την κυνήγησαν και όταν κατάφεραν να την ακινητοποιήσουν άρχισαν να τη χτυπούν με ένα κούτσουρο στο κεφάλι και άλλα μέρη του σώματός της μέχρι να αφήσει την τελευταία της πνοή.

Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα της αστυνομίας, οι δυο τους κυνηγούσαν από δωμάτιο σε δωμάτιο την 63χρονη, χτυπώντας την με μανία στο κεφάλι με ένα από τα ξύλα που είχε για το τζάκι!

Η 63χρονη, μητέρα δυο παιδιών, πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή για να σώσει τη ζωή της καθώς διαπιστώθηκε ότι φέρει αμυντικά τραύματα στα χέρια και υπάρχουν ίχνη πάλης σε όλα τα δωμάτια της μονοκατοικίας όμως δεν τα κατάφερε.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Σπάρτης διαπίστωσαν ότι αρχικά οι αλλοδαποί ληστές έσπασαν κάποια τζαμάκια στην πόρτα της εισόδου, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν την πετούγια για να την ανοίξουν από μέσα και να μπουν. Ίσως, μάλιστα, να τους πήρε είδηση η άτυχη γυναίκα κι έτσι κλώτσησαν με πολλή δύναμη την αλουμινένια πόρτα γκρεμίζοντάς την κυριολεκτικά!

Το γεγονός της μη απέλασης του Μαροκινού δολοφόνου είναι μια από τις δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις, αλλοδαπών οι οποίοι βρίσκονται παράνομα στη χώρα, αλλά όχι μόνο δεν απελαύνονται αλλά κυκλοφορούν ελεύθεροι χωρίς να τους ενοχλεί κανείς.

Και αυτό δεν είναι αποτέλεσμα τύχης, ή κακής οργάνωσης των αρχών ασφαλείας και του δικαστικού συστήματος, αλλά συνειδητή επιλογή του κράτους. Οι λόγοι, άγνωστοι…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.