ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΜΚΟ και παράνομοι μετανάστες δημιούργησαν «μαύρη» λίστα καταστημάτων για κακή εξυπηρέτησή τους στην Λέσβο!

ΜΚΟ και παράνομοι μετανάστες δημιούργησαν «μαύρη» λίστα καταστημάτων για κακή εξυπηρέτησή τους στην Λέσβο!

Σάλο έχει προκαλέσει δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας στη Λέσβο σχετικά με ανώνυμη καταγγελία, ότι μία Μυτιληνιά διαπίστωσε ότι υπάλληλοι καταστήματος με είδη τηλεφωνίας, «τόλμησαν» να πουλήσουν δύο κινητά σε εφήβους αραβικής καταγωγής, χωρίς αυτά να παρέχουν τη γλώσσα τους!

Το τρομερό αυτό… ατόπημα αναφέρεται σε εφημερίδα με μαύρα γράμματα έχει τίτλο «Κακή εξυπηρέτηση», αναφέρει ότι οι εμπλεκόμενοι με το «προσφυγικό», εργαζόμενοι έχουν καταρτίσει άτυπη «λίστα» με τα καταστήματα της αγοράς που έχουν επιδείξει ανάλογη συμπεριφορά σε παράνομους μετανάστες.

Συμπεριφορά δηλαδή να «τολμούν» να πουλούν προϊόντα χωρίς αραβικά, είτε οδηγίες είτε μενού χρήστη.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης με ανακοίνωσή του, διαμαρτύρεται για το δημοσίευμα και για την ενδεχόμενη ύπαρξη «μαύρης λίστας» κάνοντας λόγο για επίθεση κατά του εμπορικού κόσμου και ρατσισμό.

Ε’ναι αυτό που λέμε τι άλλο θα δούμε ακόμη. Σε λίγο θα οδηγούν τους καταστηματάρχες στη φυλακή επειδή δεν γνωρίζουν αραβικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης, αλλά και όλοι οι έμποροι της Μυτιλήνης δοκίμασαν μια ιδιαίτερα δυσάρεστη έκπληξη, διαβάζοντας σχετικά με την «κακή εξυπηρέτηση» νεαρών προσφύγων σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας.

Είναι σε όλους γνωστό ότι οι συσκευές που πωλούνται στην ευρωπαϊκή ένωση, δεν είναι υποχρεωτικό να έχουν άλλες γλώσσες στο menu τους, εκτός από την Ελληνική, στην Ελλάδα, και κάποιες ευρωπαϊκές. Ακόμα και αν ο υπάλληλος δεν γνώριζε για να ενημερώσει τους πελάτες έπρεπε εκείνοι να ρωτήσουν, και να το αναζητήσουν

Επειδή λοιπόν βρήκαμε το κατάστημα για να πάρουμε σαφή και δίκαιη εικόνα, σας ενημερώνουμε ότι οι πελάτες-πρόσφυγες δεν γνώριζαν ούτε καν στοιχειώδη Αγγλικά, απλά επέλεξαν μόνοι τους τα τηλέφωνα, πλήρωσαν και έφυγαν, η δε «Μυτιληνιά» κυρία που προσφέρθηκε να βοηθήσει το έκανε τηλεφωνικά και μετέφερε στον καταστηματάρχη την απαίτηση των πελατών τα τηλέφωνα να έχουν την διάλεκτο «farci».

Τώρα που έχουν εκφραστεί και οι δύο πλευρές μπορούν οι αναγνώστες να βγάλουν συμπεράσματα για τον εμπορικό κόσμο, που τόσο υποφέρει από τις κλοπές, τις διαρρήξεις και ένα σωρό άλλα προβλήματα ανασφάλειας που δημιουργούνται, και περιμένουμε να δείξετε την αντίστοιχη ευαισθησία σε αυτή την κατάσταση.

Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε επίσης τις αναφορές σε άτυπη λίστα καταστημάτων με «ανάλογη» προφανώς κακή εξυπηρέτηση και συμπεριφορά. Αυτά θυμίζουν εποχές περίεργες, δείχνουν εμπάθεια και προκατάληψη και είναι πραγματικά απαράδεκτο να προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν έναν ιδιότυπο ρατσισμό κατά του εμπορικού κόσμου. Είναι πραγματικά ντροπή να υπάρχουν τέτοιοι χαρακτηρισμοί που μόνο αηδία προκαλούν αλλά και οργή».

Πηγή: lesvospost.com

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.