Χυδαίο υβρεολόγιο από Αλβανούς βαρυποινίτες κατά δικαστών: «Βάλτε τα λεφτά στον κ… σας»

Χυδαίο υβρεολόγιο από Αλβανούς βαρυποινίτες κατά δικαστών: «Βάλτε τα λεφτά στον κ… σας»

Σκηνές ροκ με «πλούσιο» και χυδαίο υβρεολόγιο προς την έδρα, εκτυλίχθηκαν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου στις 3 Νοεμβρίου του 2014, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

«Ήρθαν να με σκοτώσουν με εντολή του Άρη Φλώρου» κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ο πρώην νομικός εκπρόσωπος του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), Γιώργος Αντωνόπουλος, στην δίκη με βασικό κατηγορούμενο τον εκπρόσωπο της εταιρείας παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος Energa.

Ο κ. Αντωνόπουλος εξέφρασε στο δικαστήριο την ακλόνητη πεποίθησή του, πως ο Αριστείδης Φλώρος, κρατούμενος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, για την υπόθεση των δύο εταιρειών Energa και Hellas Power, είναι ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του.

Κατέθεσε επίσης, ότι σκόπιμα οι δύο, αλβανικής υπηκοότητας, δράστες, συγκατηγορούμενοι του Φλώρου, του άρπαξαν έναν χαρτοφύλακα με χρήματα που κρατούσε, για να φανεί ως ληστεία το κίνητρό τους.

«Ήθελαν να με σκοτώσουν. Αν δεν είχαν σκοπό να με σκοτώσουν δεν θα έρχονταν με ακάλυπτα τα πρόσωπα τους» είπε ο κ. Αντωνόπουλος και συμπλήρωσε: «Έπαιζαν θέατρο όταν μου ζήτησαν τον χαρτοφύλακα με τα λεφτά. Ήταν σύμπτωση το ότι είχα μαζί μου 30.000 ευρώ. Δεν ήταν το κίνητρό τους η ληστεία».

Ο δικηγόρος αναφέρθηκε στην κατάθεσή του, σε συνάντηση που είχε με τον Αρ. Φλώρο πριν τη δίκη της Energa, όπου ρώτησε, όπως είπε, τον κατηγορούμενο «τι συμβαίνει;» και ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με τον μάρτυρα, άρχισε να φωνάζει, εξαπολύοντας απειλές εναντίον του. «Μου είπε ότι θα δω τι θα πάθω, ότι θέλω να τον βάλω φυλακή…».

Ο κ. Αντωνόπουλος αναφέρθηκε και σε άλλα περιστατικά απειλών εναντίον του, ακόμη και πρόσφατα, κατά τα έτη 2016-2017, υπογραμμίζοντας, μεταξύ αυτών και τον περασμένο Ιούνιο, οπότε «ένας άνδρας μου χτύπησε το κουδούνι του γραφείου μου και μου ζήτησε να ανέβει, λέγοντάς μου: “Πρόσεχε τι λες και τι κάνεις”».

Επιπλέον, ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην κατάθεσή του και σε άλλη συνάντηση που είχε με τον κατηγορούμενος επιχειρηματία μέσα στις φυλακές, μετά το τέλος της δίκης για το σκάνδαλο της Energa, η οποία έγινε με πρωτοβουλία των δικηγόρων του, Αριστείδη Φλώρου, για να «αρθούν οι αντιπαραθέσεις».

Η συνάντηση, όπως είπε ο κ. Αντωνόπουλος, έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2017, αλλά δεν κατέληξε πουθενά. «Ήταν μια απείθαρχη, θα έλεγα, συζήτηση, χωρίς να βγει κάποιο συγκεκριμένο νόημα» είπε ο μάρτυρας, που τόνισε ότι ουδέποτε δεν ζήτησε χρήματα ή κάποιο αντάλλαγμα από τον Αρ. Φλώρο για να ανασκευάσει τα όσα έχει καταθέσει εναντίον του.

Για την υπόθεση της απόπειρας σε βάρος του κ. Αντωνόπουλου, μαζί με τον Αριστείδη Φλώρο δικάζονται άλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων οι δύο Αλβανοί «οικονομικοί μετανάστες» οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή που εμπλέκονται στην δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας, ο ένας εκ των πέντε κατηγορουμένων υποστήριξε, ότι το διάστημα που μεσολάβησε από την τελευταία δικάσιμο της υπόθεσης, έλαβε χώρα απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του στις φυλακές.

Ο κατηγορούμενος, βαρυποινίτης αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος μαζί με τον συγκατηγορούμενό του για την απόπειρα σε βάρος του κ. Αντωνόπουλου, κατηγορούνται επίσης ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στις 12 Οκτωβρίου του 2017.

Όταν η Έδρα απέκρουσε τις καταγγελίες του κατηγορούμενου περί απόπειρας δολοφονίας του στις φυλακές, συστήνοντάς του να απευθυνθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, τόσο ο καταγγέλλων, όσο και ο συγκατηγορούμενος και συμπατριώτης του, αποχώρησαν από την αίθουσα εν μέσω χυδαίων εκφράσεων και απειλών προς τους δικαστές, αλλά και σε βάρος του Φλώρου, όταν εκείνος αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται. «Τι αρνείσαι ρε παλιοπ..» φώναζαν οι δύο, κατά την δικογραφία, εντολοδόχοι της παραγγελίας του επιχειρηματία σε βάρος του κ. Αντωνόπουλου.

Οι “διάλογοι”

Κατηγορούμενος προς το δικαστήριο: Έχει προηγηθεί απόπειρα δολοφονίας μου στον Κορυδαλλό. Θέλω να το δούμε τώρα.

Πρόεδρος: Αυτό θα το πείτε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Κατηγορούμενος: Τα έχουμε πει και δεν έχει γίνει τίποτα. Απαιτώ να τον φέρετε εδώ αυτόν τον άνθρωπο, αν θέλετε να συνεχιστεί η δίκη …Κάναμε τόσο πόλεμο να τους βρούμε αυτούς τους ανθρώπους και εσείς δεν κάνετε τίποτα…

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος Άρμπερ Μπάκο όσο και ο συγκατηγορούμενος του Όλτι Ντούτσε δήλωσαν ότι θα αποχωρήσουν από τη δίκη.

«Είστε όλοι πεθαμένοι»

Η δήλωσή αυτή, ωστόσο, των δυο κατηγορουμένων προς το δικαστήριο «συνοδεύτηκε» από χυδαίες εκφράσεις και απειλές προς την έδρα: «Αποχωρούμε, άμα παίρνετε τα λεφτά πάρτε τα και βάλτε τα στον κ….σας», φώναξε ο ένας εκ των δυο κατηγορουμένων βγαίνοντας από τη δικαστική αίθουσα.

Πρόεδρος: Πρέπει να είστε παρόντες στη δίκη

Κατηγορούμενος: Όλοι πεθαμένοι είστε ...

Αμέσως, η πρόεδρος του δικαστηρίου διέκοψε τη διαδικασία, ωστόσο όταν το δικαστήριο ανέβηκε και πάλι στην έδρα και στο βήμα του μάρτυρα το θύμα, ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος, οι δυο Αλβανοί βαρυποινίτες άρχισαν και πάλι να ωρύονται:

«Δεν θέλουμε να είμαστε παρόντες. Φεύγουμε. Είναι δικαίωμά μας. Τι δίκη είναι αυτή; Δικάστε εσείς όπως θέλετε. Έρχεται ένα άτομο να μας δολοφονήσει μέσα στη φυλακή, να μας δηλητηριάσει και μας γράφετε στα αρχ….σας; Και συνεχίζετε τώρα με τον Αντωνόπουλο; Γιαμ….καρ…..πουτ…..Τα έχετε πάρει τα λεφτά σας;» ήταν κάποια από τα λόγια τους προς τα μέλη του δικαστηρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δίκη θα συνεχιστεί, όπως συνεχιστεί, στις 24 Ιανουαρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.