Επεισόδια μεταξύ αναρχικών και πατριωτών στη Θεσσαλονίκη- Παρέμβαση των ΜΑΤ (βίντεο)

Επεισόδια μεταξύ αναρχικών και πατριωτών στη Θεσσαλονίκη- Παρέμβαση των ΜΑΤ (βίντεο)

(Ανανέωση 15:37) Πριν από λίγο σημειώθηκαν νέα επεισόδια στην Πλατεία Ναυαρίνου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ομάδα ατόμων που κρατούσε ελληνικές σημαίες και σημαίες της Μακεδονίας, προσπάθησε να προσεγγίσει τον χώρο όπου είναι σε εξέλιξη η αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών, στην Καμάρα.

Πενήντα άτομα που φορούσαν κουκούλες προσπάθησαν να κινηθούν προς την Εγνατία, ωστόσο, η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να φτάσουν στην Καμάρα και τότε οι κουκουλοφόροι πέταξαν πυρσούς και πέτρες προς τα ΜΑΤ.

Ομάδα διαδηλωτών από το συλλαλητήριο προσπάθησε μέσω της Δ. Γούναρη να φτάσει στην Καμάρα και να συμπλακεί με τους αντιεξουσιαστές που πραγματοποιούν αντισυγκέντρωση.

Υπήρξε ρίψη αντικειμένων εκατέρωθεν, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης προκειμένου να εκτονώσει την κατάσταση.

Nωρίτερα, άτομα που κρατούσαν ελληνικές σημαίες την ώρα που κατευθυνόταν προς το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, πέρασαν μπροστά από την κατάληψη «Σχολείο».

Τότε δέχτηκαν επίθεση από αντιεξουσιαστές οι οποίοι τους πέταξαν μπουκάλια, πέτρες και φωτοβολίδες.

Επί τόπου έφτασαν άντρες των ΜΑΤ, οι οποίοι απέκλεισαν το σημείο.

Δείτε:

Οι πατριώτες όμως δεν μασάνε:

Δείτε τα βίντεο του Thestival:


Μηχανάκια με ελληνικές σημαίες πηγαίνοντας προς τον Λευκό Πύργο, δέχτηκαν μεμονωμένα επίθεση από ομάδα αναρχικών 4-5 ατόμων, πριν από λίγο στην Καμάρα.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν ήρθαν στα χέρια ή είχαν λεκτικούς διαπληκτισμούς παρά μόνο ότι οι αντιεξουσιαστές άρπαξαν τις ελληνικές σημαίες από τους οδηγούς, ωστόσο μετά την αναφορά του επεισοδίου έγινε ισχυρή η παρουσία της αστυνομίας, ενώ νωρίτερα ήταν διακριτική, καθώς πολλές είναι οι ομάδες των ΜΑΤ που πλέον, βρίσκονται περιμετρικά της Καμάρας.

Επεισόδιο σημειώθηκε πριν από λίγο στην περιοχή της Καμάρας, όπου είναι προγραμματισμένη για τη 1 το μεσημέρι αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών, ενάντια στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται σήμερα στην πόλη, για το όνομα της Μακεδονίας.

Περίπου δέκα κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε δύο κορίτσια περίπου 15 ετών, τα οποία κρατούσαν ελληνικές σημαίες και κατευθύνονταν στον χώρο του συλλαλητηρίου. Οι άγνωστοι πήραν τις σημαίες και τις έσπασαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι προσπάθησαν να υπερασπιστούν τα κορίτσια, οι κουκουλοφόροι διαπληκτίστηκαν μαζί τους και μάλιστα ένας πολίτης καταγγέλλει τον από τη συμπλοκή τραυματίστηκε στο πρόσωπο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.