ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δ. Αβραμόπουλος: «Βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο με το μεταναστευτικό»

Δ. Αβραμόπουλος: «Βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο με το μεταναστευτικό»

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO), έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τις αιτήσεις ασύλου που υποβλήθηκαν το 2017, στην Ε.Ε και παρατηρείται σημαντική μείωση του αριθμού.

Συνολικά, ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου στα Κράτη Μέλη της ΕΕ, τη Νορβηγία και την Ελβετία, το 2017, ανήλθε σε 706.913, δηλαδή κατά 43% μειωμένος σε σχέση με το 2016. Οι αιτήσεις ασύλου παρουσιάζουν μείωση για δεύτερη συνεχή χρονιά, μετά τον πρωτοφανή αριθμό αφίξεων που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος ,δήλωσε σχετικά πως «η σημαντική μείωση των αιτήσεων ασύλου το 2017 αντικατοπτρίζει τη συνολική μείωση του αριθμού των αφίξεων στην ΕΕ. Οι συλλογικές προσπάθειες της ΕΕ για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της μετανάστευσης και την προστασία των συνόρων μας, τα τελευταία έτη, αποφέρουν αποτελέσματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η ΕΕ θα συνεχίσει να αποτελεί την ήπειρο της αλληλεγγύης, της ανεκτικότητας και του ανοικτού πνεύματος – για να το πετύχουμε όμως χρειάζεται καλύτερη, από κοινού, διαχείριση. Τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο» πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.