ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σκάφος με 1,5 τόνο χασίς κατέλαβαν στην Κρήτη οι κομάντο της ΜΥΑ/ΛΣ (βίντεο)

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σκάφος με 1,5 τόνο χασίς κατέλαβαν στην Κρήτη οι κομάντο της ΜΥΑ/ΛΣ (βίντεο)

Επιτυχημένη κατάληψη σκάφους εκτέλεσαν στο Λιβυκό Πέλαγος, 40 μίλια νότια της Κρήτης, οι Ειδικές Δυνάμεις του Λιμενικού/ ΕΛ. ΑΚΤ και της ΔΕΔΥΝΑΛ.

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Στο πλοίο το οποίο στελεχωνόταν από Σύρους και κατά μια πληροφορία και Τούρκους μετέφερε 1,5 τόνο χασίς! Η επιχείρηση της ΜΥΑ/ ΛΣ στέφθηκε με απολυτή επιτυχία χάρη στην αυτοθυσία των στελεχών της μονάδας οι οποίοι επιχείρησαν κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Δώδεκα στελέχη του Λιμενικού ακινητοποίησαν το σκάφος 20 μ., με ξένη σημαία και πλήρωμα τέσσερις Σύρους, τα ξημερώματα της Παρασκευής, 40 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης, κοντά στην Ιεράπετρα όπου και πραγματοποίησαν ρεσάλτο.

Αρχικά, στην επιχείρηση συμμετείχε το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης 060, το οποίο εντόπισε το σκάφος και στη συνέχεια ζητήθηκε από τoν Κλάδο Ασφάλειας του Αρχηγείου του Λιμενικού να σπεύσει προς ενίσχυση και δεύτερο πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης ΠΑΘ με κλιμάκιο στελεχών των ειδικών δυνάμεων. Παράλληλα στην επιχείρηση πήραν μέρος δύο αεροσκάφη, ένα του λιμενικού και ένα λετονικό της Frontex.

Το αλιευτικό, σύμφωνα με πληροφορίες του, φέρεται να έχει ξεκινήσει από την Κύπρο, με προορισμό λιμάνι ευρωπαϊκής χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.