Στα χέρια της ΕΛ. ΑΣ. η σπείρα με τις … Mercedes – Διακινούσε παράνομους μετανάστες με τα πολυτελή αυτοκίνητα

Στα χέρια της ΕΛ. ΑΣ. η σπείρα με τις … Mercedes – Διακινούσε παράνομους μετανάστες με τα πολυτελή αυτοκίνητα

Η ΕΛ. ΑΣ. εξάρθρωσε συμμορία που φέρεται να αναλάμβανε την παράνομη μεταφορά εκατοντάδων αλλοδαπών στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας με … πολυτελείς Mercedes.

Συνελήφθησαν οκτώ μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται τα ηγετικά στελέχη, ενώ στη διαλεύκανση της υπόθεσης πήρε μέρος και η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, μεταφοράς – προώθησης παράτυπων αλλοδαπών στο εσωτερικό της Χώρας εκ κερδοσκοπίας πραττόμενης από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής, απείθειας, αντίστασης και παραβάσεων Νόμων περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί προσωπικών δεδομένων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από το Φεβρουάριο του 2017, μέλη του κυκλώματος παραλάμβαναν και επιβίβαζαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα μη νόμιμους αλλοδαπούς, που προωθούνταν από έτερο μέλος, μέσω των ελληνοτουρκικών συνόρων, έχοντας ως κύριους προορισμούς τις πόλεις της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Προκειμένου να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός τους και η διακρίβωση της παράνομης δράσης τους από τις διωκτικές Αρχές, χρησιμοποιούσαν οχήματα που λειτουργούσαν ως «προπομποί», με σκοπό την ενημέρωση τυχόν σημείων αστυνομικών ελέγχων, ενώ μετά το πέρας των διακινήσεων κατέστρεφαν τυχόν τηλεφωνικές συσκευές που είχαν χρησιμοποιήσει.

Σημειώνεται, ότι για τη μεταφορά των αλλοδαπών χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα μεγάλου μάρκας Mercedes καθώς και ότι προκειμένου να αποκομίζουν μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη, από την επιβίβαση περισσότερων ατόμων, τοποθετούσαν μεταφερόμενους και στους αποθηκευτικούς χώρους των οχημάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι η εν λόγω οργάνωση ενέχεται σε 31 περιπτώσεις παράνομων διακινήσεων, κατά τις οποίες προωθήθηκαν στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας περισσότεροι από 360 μη νόμιμοι αλλοδαποί, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό μεγάλα οικονομικά οφέλη. Κατά τη διάρκεια ερευνών σε επτά σπίτια και τρία συνεργεία αυτοκινήτων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: εννέα οχήματα, το χρηματικό ποσό των 12.730 ευρώ και 600 δολάρια, ένα πιστόλι κρότου, 26 φυσίγγια για όπλο τύπου flobert, 17 μαχαίρια και στιλέτα και πλήθος τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών μέσων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.