Διαψεύδει τα περί «μαστιγώματος» στον Κορυδαλλό του Υπουργείο Δικαιοσύνης

Διαψεύδει τα περί «μαστιγώματος» στον Κορυδαλλό του Υπουργείο Δικαιοσύνης

Σε σημερινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει ότι «δεν μαστιγώθηκε από κρατούμενο σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού και ο ίδιος το διαψεύδει και όπως ισχυρίζεται υπήρξε μόνο έντονη λεκτική αντιπαράθεση».

Απαντώντας σε χθεσινή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, κάνει λόγο για «παραπληροφόρηση που επιχειρούν Νέα Δημοκρατία και κατευθυνόμενα ΜΜΕ».

Επίσης, το υπουργείο Δικαιοσύνης βάζει στο «ζύγι» τα περιστατικά που διαδραματίστηκαν επί διακυβερνήσεως της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι«όσο δε για την παραπληροφόρηση που επιχειρούν Νέα Δημοκρατία και κατευθυνόμενα ΜΜΕ σχετικά με δήθεν «ξυλοδαρμό» ή «μαστίγωμα» υπαλλήλου στις φυλακές Κορυδαλλού ας γίνει γνωστό ότι ο εμπλεκόμενος υπάλληλος τα διαψεύδει ρητώς και ανεπιφύλακτα, τόσο στην αναφορά του όσο και ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου, κάνοντας λόγο απλά για «έντονη λεκτική αντιπαράθεση», «ύβρεις» και «απειλές» και προσθέτει: «Οι δήθεν υπερασπιστές του ξέρουν κάτι περισσότερο απ’ αυτόν;». Πάντως, σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Δικαιοσύνης «αναμένει το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας που αμέσως διέταξε ενώ ο κρατούμενος ήδη τιμωρήθηκε αυστηρά».

Ακόμη, το υπουργείο αναφέρει:

«Η Νέα Δημοκρατία άρχισε να ασχολείται με τις φυλακές, με το μόνο τρόπο που ξέρει: λαϊκίζοντας. Αν ασχολούνταν όταν ήταν Κυβέρνηση θα απέτρεπε την ομηρία των πέντε σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές Μαλανδρίνου τον Μάρτιο του 2013 από τον Αλκέτ Ριζάϊ, την ομαδική απόδραση 11 Αλβανών κρατουμένων τον Μάρτιο του 2013 από τις Φυλακές Τρικάλων με χρήση όπλων και χειροβομβίδων και τον σοβαρό τραυματισμό των 2 εξωτερικών φρουρών, την δολοφονία του υπαρχιφύλακα – σωφρονιστικού υπαλλήλου Τσιρώνη της φυλακής του Μαλανδρίνου τον Μάρτιο του 2014 από τον βαρυποινίτη Αλβανικής καταγωγής Καρέλι, τον θανατηφόρο βασανισμό του ιδίου κρατουμένου στις φυλακές Νιγρίτας, τις αποδράσεις με ελικόπτερο των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάϊ την 4η Ιουνίου του 2006 και την 22η Φεβρουαρίου του 2009, την απόδραση τον Ιούλιο του 2012 από τις Γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού της Όλια Κρίκοβιτς που ανήκε στη Διεθνή Σπείρα «Ροζ πάνθηρες» και καταγεγραμμένες εξεγέρσεις κρατουμένων την 23η Σεπτεμβρίου του 2012 στη φυλακή Κορυδαλλού, την 5η Δεκεμβρίου του 2012 στη φυλακή Ιωαννίνων και την 5η Μαρτίου του 2013 στη φυλακή Ναυπλίου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.