ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Βουλή: Προβληματισμός για τις αυξανόμενες παράνομες εισόδους από τον Έβρο – Λέξη όμως για φύλαξη των συνόρων

Βουλή: Προβληματισμός για τις αυξανόμενες παράνομες εισόδους από τον Έβρο – Λέξη όμως για φύλαξη των συνόρων

Η επίσπευση των διαδικασιών παροχής ασύλου, η απάνθρωπη κατάσταση στους χώρους φιλοξενίας και αυξημένες μεταναστευτικές ροές (sic) από την Τουρκία κυριάρχησαν στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, όπου φορείς τοποθετήθηκαν σήμερα επί του νομοσχεδίου που ενσωματώνει κοινοτική οδηγία για την μεταναστευτική πολιτική και την παροχή ασύλου.

Εν μέσω μιας απέραντης παραφιλολογίας και… βαθυστόχαστων «αναλύσεων» κανείς δεν άρθρωσε λέξη για το αυτονόητο περί φρούρησης των συνόρων και αποτροπής των παράνομων εισόδων.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Ορεστιάδας εξέφρασε την άποψη ότι η Τουρκία ανοίγει την “στρόφιγγα” και στον Έβρο, αυξάνοντας σημαντικά τις ροές και εκεί.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι προσφυγικές ροές θα αυξηθούν περαιτέρω και μάλιστα είπε ότι ήδη υπερβαίνουν τον αριθμό 370 άτομα ημερησίως που έχει δώσει το υπουργείο.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως « η ροή προσφύγων-μεταναστών, δεν καθορίζεται μόνο από τη θέληση των ίδιων των ανθρώπων που βρίσκονται στη γείτονα χώρα. Καθορίζεται από άλλους παράγοντες. Εκείνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να δούμε τι μπορεί να κάνουμε εμείς, γιατί δεν μπορούμε να καθορίσουμε το τι πράξει η κυβέρνηση της γείτονος χώρας, ή αυτοί που εμπλέκονται σε αυτήν την διαδικασία διευκόλυνσης εισόδου στη χώρα από τα χερσαία σύνορα του Έβρου»

Υποστήριξε επίσης πως η «FRONTEX, η οποία τον τελευταίο καιρό είναι απούσα» από την περιοχή ενώ ζήτησε και να ενισχυθεί το προσωπικό στα σύνορα.

Ο κ. Βασίλης Μαυρίδης ανέφερε πως το επόμενο διάστημα « το πρόβλημα θα γίνει πολύ έντονο στον Έβρο. Καθώς αυτές τις τελευταίες εβδομάδες φαίνεται ο τρόπος κατεύθυνσης από την γείτονα χώρα να έχει αλλάξει και να μην είναι τα νησιά μας αλλά και ο Έβρος. Μάλιστα σημείωσε πως από την καθημερινή του επαφή και όσα βλέπει στους δρόμους της Ορεστιάδας η ημερήσια εισροή ξεπερνάει κατά πολύ τα 340 άτομα που έχει αναφέρει ο υπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν «χτες να μην έγινε ούτε μια είσοδο μετανάστη παρ όλο που είχε καλύτερες καιρικές συνθήκες από ότι τις προηγούμενες ημέρες. Ξαφνικά είπε τι έγινε ; Άρα η ροή προσφύγων-μεταναστών, δεν καθορίζεται μόνο από τη θέληση των ίδιων των ανθρώπων που βρίσκονται στη γείτονα χώρα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.