ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Διδυμότειχο: Τσιγγάνοι πούλησαν ποδήλατα σε παράνομους μετανάστες και μετά τους λήστεψαν

Διδυμότειχο: Τσιγγάνοι πούλησαν ποδήλατα σε παράνομους μετανάστες και μετά τους λήστεψαν

Ένα αξιοπερίεργο συμβάν έλαβε χώρα χθες (26/04) στο Διδυμότειχο Έβρου, όταν μια ομάδα Ρομά αφού πρώτα πούλησε ποδήλατα σε δύο νεαρούς μετανάστες, εν συνεχεία τους έστησε παγίδα και τους λήστεψε, χτυπώντας τον έναν εκ των δύο στο κεφάλι. Οι συνολικά έξι Ρομά παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Ορεστιάδας.

Θύματα είναι ένας Λίβυος και ένας Αλγερινός 24 χρόνων και οι δύο, οι οποίοι έχασαν όλα τους τα χρήματα, αλλά και τα ποδήλατα που είχαν νωρίτερα αγοράσει.

Σήμερα οι έξι ρομά οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ορεστιάδας που άσκησε δίωξη σε βάρος τους για ληστεία και για πρόκληση σωματικής βλάβης και τους παρέπεμψε στον ανακριτή από τον οποίο πήραν προθεσμία ν’ απολογηθούν. Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο 24χρονοι μετανάστες που εισήλθαν στην Ελλάδα από τα περάσματα του ποταμού, αναζητούσαν τρόπο να φύγουν από το νομό Έβρου χωρίς να ξοδέψουν πολλά χρήματα.

Έτσι βρήκαν τους ρομά, οι οποίοι προσφέρθηκαν να τους πουλήσουν δύο ποδήλατα. Οι μετανάστες, θεώρησαν ότι όλα πήγαιναν καλά και άρχισαν να κινούνται στο δρόμο για να φύγουν. Λίγα λεπτά αργότερα όμως βρέθηκαν μπροστά σε μία ομάδα έξι ρομά, μεταξύ των οποίων και οι πωλητές των ποδηλάτων.

Τους ακινητοποίησαν και με τη βία άρπαξαν όσα χρήματα είχαν, περίπου 500 ευρώ, όπως και τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ πήραν μέχρι και τα ποδήλατα που τους είχαν πουλήσει! Μάλιστα ο ένας μετανάστης όταν αντέδρασε δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι με μπουζόκλειδο, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δύο μετανάστες κατήγγειλαν αμέσως όσα συνέβησαν στην αστυνομία και ύστερα από κινητοποίηση εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι έξι ρομά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.