ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Πάνε κι έρχονται» τα ναρκωτικά στο Κοιμητήριο Γαστούνης – Διακίνηση ουσιών πίσω από ευκαλύπτους

«Πάνε κι έρχονται» τα ναρκωτικά στο Κοιμητήριο Γαστούνης – Διακίνηση ουσιών πίσω από ευκαλύπτους

Σε καθημερινό φαινόμενο εξελίσσεται η διακίνηση ναρκωτικών στο Κοιμητήριο της Γαστούνης στην Ηλεία. Άγνωστοι, κυρίως τις απογευματινές ώρες, «πλασάρουν» ναρκωτικά σε ναρκομανείς σε μια γωνία του νεκροταφείου, όπου καλύπτονται από ψηλούς ευκαλύπτους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πατρίς», το σημείο συναλλαγής είναι ένας χώρος περίπου 600-700 τμ όπου ανάμεσα σε παλιούς τάφους ναρκομανείς εκμεταλλευόμενοι την εικόνα εγκατάλειψης του σημείου εκείνου, βρίσκουν τον «παράδεισό» τους.

Το τμήμα του νεκροταφείου (που ανήκει στην Παναγία την Καθολική) βρίσκεται προς την περιοχή Συκιά όπου και οι περίπου δέκα πανύψηλοι ευκάλυπτοι που ανήκουν στον ΤΟΕΒ Σαβαλίων . Τα ξερά φύλλα πέφτουν πάνω στους τάφους, κάποιοι από τους οποίους είναι εγκαταλελειμμένοι πολλά χρόνια. Καθαρισμός του σημείου είναι αδύνατον να γίνει από την νεωκόρο ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η υπόλοιπη έκταση του τεράστιου Κοιμητηρίου είναι καθαρή και δεν υπάρχει πρόβλημα.

Απόφαση του ΔΣ

Το θέμα των ευκαλύπτων είχε απασχολήσει το περασμένο καλοκαίρι συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου είχε ληφθεί σχετική απόφαση (Αύγουστος 2017) για κλάδεμα των δένδρων με την σύμφωνη γνώμη και του ΤΟΕΒ Σαβαλίων. Όμως μέχρι σήμερα τα δένδρα δεν έχουν κλαδευτεί και συγγενείς που επισκέπτονται τους τάφους δικαιολογημένα διαμαρτύρονται.

Διακίνηση ναρκωτικών

Παραβατικά άτομα εκμεταλλεύονται την κατάσταση που επικρατεί στο σημείο και διακινούν ναρκωτικά σε ναρκομανείς που απογευματινές ώρες περιμένουν εκεί. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι συγγενείς να μην μπορούν πολλές φορές να επισκεφθούν τους τάφους για να ανάψουν το καντήλι ή να τους καθαρίσουν.

«Κίνδυνος από κλαδιά »

Ο κ. Χαράλαμπος Βούρτσης καθημερινά επισκέπτεται το Κοιμητήριο γιατί στο σημείο που βρίσκονται οι ευκάλυπτοι υπάρχει ο τάφος του 43χρονου γιού του Κωνσταντίνου. Ο κ. Χαράλαμπος βουρκωμένος δηλώνει: «Βλέπετε τι βρώμα υπάρχει εδώ…Εδώ υπάρχει θαμμένος και ο γιός μου, μέσα στη βρώμα…Πρέπει να κλαδευτούν όλοι οι ευκάλυπτοι, περίπου 10 που ανήκουν στον ΤΟΕΒ Σαβαλίων από τον Δήμο Πηνειού. Υπάρχει απόφαση από τον Αύγουστο του 2017 του δημοτικού συμβουλίου. Μπορεί να πέσουν κλαδιά και να σπάσει τους τάφους…Και εγώ ακόμη τον χρωστάω τον τάφο…»

Φόβος και τρόμος

Στη συνέχεια ο κ. Βούρτσης αναφέρεται στο θέμα της διακίνησης ναρκωτικών:«Εδώ στο νεκροταφείο γίνεται κάθε μέρα εμπόριο πρέζας…Υπάρχει κάλυψη από τους ευκάλυπτους, ο χώρος είναι μέσα στη βρώμα, υπάρχουν παλιοί τάφοι που δεν τους έχει καθαρίσει κανένας ποτέ, είναι ότι πρέπει για βαποράκια και πρεζάκηδες. Αυτόν που βλέπετε τώρα (μας δείχνει ένα τύπο με δίκυκλο ο οποίος μόλις μας είδε απομακρύνθηκε με ταχύτητα) είναι βαποράκι και έρχεται καθημερινά και ψάχνει τα πρεζόνια. Οι γυναίκες μετά το μεσημέρι δεν έρχονται να ανάψουν τα καντήλια στους τάφους, γιατί φοβούνται από τα πρεζόνια που βρίσκονται σε αυτό το σημείο. Η γυναίκα (μας λέει το όνομά της) ήρθε χθες το απόγευμα για να καθαρίσει τον τάφο αλλά έφυγε γιατί φοβήθηκε πολύ από τρεις τύπους που ήταν εδώ με την πρέζα »

« Εθελοντές για κλάδεμα»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κ. Μυλωνά Αναστασία, νεωκόρος δήλωσε :«Στο σημείο αυτό του νεκροταφείου, εξαιτίας των δένδρων που υπάρχουν πίσω και κατά μήκος της μάντρας, η κατάσταση είναι άθλια. Υπάρχουν καθημερινά πολλά παράπονα από τους ανθρώπους που έχουν τους τάφους, τους συγγενείς των νεκρών. Πολλά φύλλα που είναι αδύνατον να τα καθαρίζω, ενώ υπάρχει κίνδυνος με δυνατό αέρα να πέσει κάποιο κλαδί και να σημειωθεί κάποια ατύχημα, πέρα από την ζημιά που θα προκαλέσει σε τάφους. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πηνειού με ενημέρωσε ότι έχει βγει η απόφαση για να κλαδευτούν τα δένδρα από πέρυσι τον Αύγουστο αλλά ακόμη δεν έχει γίνει κάτι. Τα δένδρα ανήκουν στον ΤΟΕΒ Σαβαλίων γιατί πίσω από τον φράκτη του νεκροταφείου υπάρχει κανάλι και βάνες. Υπάρχουν εδώ άνθρωποι που προσφέρονται να κλαδέψουν τα δένδρα εθελοντικά αλλά δεν υπάρχει καλαθοφόρο, αφού όπως βλέπετε τα δένδρα είναι πανύψηλα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.