ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εφοδος από 3.000 κατοίκους της Λέσβου στο κτίριο που μιλά ο Α.Τσίπρας! – Σοβαρά επεισόδια

Εφοδος από 3.000 κατοίκους της Λέσβου στο κτίριο που μιλά ο Α.Τσίπρας! – Σοβαρά επεισόδια

Σοβαρά επεισόδια εκτυλίσσονται αυτή την ώρα μπροστά από το τελωνείο Μυτιλήνης: Αλλοδαποί συγκρούονται με Ελληνες πολίτες, κάπου 3.000 άτομα και όλοι μαζί με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Kάτοικοι της Μυτιλήνης έκαναν πορεία προς το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, όπου βρισκόταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν γιατί έχει μετατραπεί το όμορφο νησί σε ανοικτή φυλακή αλλοδαπών, με αποτέλεσμα η ομιλία που ήταν προγραμματισμένη για τις 7:30 το βράδυ, να ξεκινήσει με καθυστέρηση 1 ώρας και 15 λεπτών.

Λίγο μετά τις 8:30, διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να πάνε προς το σημείο όπου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία Τσίπρα, αλλά τους απώθησαν με βιαιότητα οι αστυνομικές δυνάμεις.

Οι διαδηλωτές «απάντησαν» με φωτοβολίδες. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και σπρέι πιπεριού προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος.

«Κάποιοι εδώ και αρκετές μέρες επιδίωξαν να μην είμαι εδώ σήμερα το βράδυ. Κάποιοι επιδίωξαν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης τρομοκρατίας» είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του στο 14ο Περιφερερειακό Συνέδριο που ολοκληρώνεται απόψε στην Μυτιλήνη.

«Κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις ειλικρινείς αγωνίες των κατοίκων του νησιού. Αλλά δεν τους κάναμε τη χάρη. Δεν φυγομαχήσαμε και δεν αποδράσαμε» τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν πραγματικές αγωνίες των κατοίκων αυτού του ιστορικού νησιού, για να σπείρουν πόλωση και μίσος και να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες».

Σημειώνεται ότι επί τόπου βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα και άλλες πόλεις, κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ αλλά και άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών καθώς και ειδικών της ΕΛΑΣ για τις τηλεπικοινωνίες.

Ελάχιστοι ήταν οι πολίτες της Λήμνου που υποδέχθηκαν τον Αλέξη Τσίπρα στο ακριτικό νησί πριν τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Λήμνου Δημήτρη Μαρινάκη, το πρωί της Πέμπτης.

Τον πρωθυπουργό περίμεναν μερικοί ηλικιωμένοι που του ευχήθηκαν «καλή δύναμη» αλλά και ένα μικρό κορίτσι που ήθελε να του δώσει ένα λουλούδι αλλά τελικά δεν το είχε μαζί του.

Στην ομιλία του στο αγρόκτημα του Παλλημνιακού Ταμείου ο κ. Τσίπρας σημείωσε μεταξύ άλλων:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η ασφάλεια, η διαφύλαξη των συνόρων και της εδαφικής μας ακεραιότητας είναι το πρώτο καθήκον της κυβέρνησης, απέναντι στη Λήμνο και όλες τις ακριτικές περιοχές της χώρας, και το δεύτερο είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων που ζουν σε αυτές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.