ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ακόμη δύο συλλήψεις Αλβανών για αρπαγή ελληνικών βοτάνων

Ακόμη δύο συλλήψεις Αλβανών για αρπαγή ελληνικών βοτάνων

Δεν έχουν τέλος οι εισβολές Αλβανών στο ελληνικό έδαφος για την συλλογή του πανάκριβου αρωματικού και θεραπευτικού βοτάνου «δρακάκι», που είναι γνωστό και ως «λουλούδι του Δαρβίνου» (primula veris) και ενδείκνυται για την αντιμετώπιση μιας σειράς προβλημάτων υγείας.

Άλλοι δυο συνελήφθησαν αργά το βράδυ της Τετάρτης σε μια δύσβατη ορεινή περιοχή στην Φούρκα Ιωαννίνων, όπου τους εντόπισαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας να περισυλλέγουν ποσότητες του φυτού. Πρόκειται για δύο Αλβανούς ηλικίας 25 και 36 χρόνων που πέρασαν παράνομα στη χώρα, ενώ σε βάρος του δεύτερου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στην ελληνική επικράτεια.

Οι δράστες είχαν ήδη μαζέψει βότανα βάρους 79 κιλών και 600 γραμμαρίων τα οποία κατασχέθηκαν, όπως και ποσότητα λαθραίου καπνού βάρους 910 γραμμαρίων που βρέθηκε στην κατοχή του 25χρονου. Οι Αλβανοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων και σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για παραβάσεις της δασικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και κατοχή λαθραίου καπνού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.