Πάτρα: Πακιστανοί και Αφγανοί λήστευαν… Πακιστανούς

Πάτρα: Πακιστανοί και Αφγανοί λήστευαν… Πακιστανούς

Τον τρόμο είχε σκορπίσει μέσα σε μόλις δυο 24ωρα στους παράνομους μετανάστες Πακιστανούς στην Πάτρα μια πολυμελής σπείρα ομοεθνών τους και Αφγανών συνεργών τους, οι οποίοι τους ακινητοποιούσαν στον δρόμο ή εισέβαλαν στα σπίτια τους και τους χτυπούσαν για να τους ληστέψουν.

Από την περασμένη Τρίτη ως την Πέμπτη, οι συνολικά 11 αλλοδαποί κακοποιοί είχαν ληστέψει πέντε Πακιστανούς χτυπώντας τους ή τραυματίζοντάς τους με αιχμηρό αντικείμενο και τους είχαν αρπάξει μετρητά και κινητά αξίας άνω των 1.200 ευρώ. Μάλιστα, δυο από τα θύματά τους τα λήστεψαν δυο φορές!

Ωστόσο, από τις έρευνες των αστυνομικών της Ασφαλείας εντοπίστηκε ένας 23χρονος που συνελήφθη και ταυτοποιήθηκαν τέσσερις από τους υπόλοιπους δέκα Αφγανούς και Πακιστανούς ληστές ηλικίας 38, 33, 27 και 20 χρόνων, οι έρευνες για τον εντοπισμό των οποίων συνεχίζονται. Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτι των μελών της σπείρας στην Πάτρα, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 989 λαθραία πακέτα τσιγάρων και 60 συσκευασίες με τρία κιλά λαθραίου καπνού, 940 ευρώ, έξι ελληνικά διαβατήρια και διάφορα έγγραφα.

Ο 23χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών που διέταξε να κρατηθεί ως την ερχόμενη Τρίτη που θα απολογηθεί στον ανακριτή. Τόσο αυτός, όσο και οι αναζητούμενοι συνεργοί του, κατηγορούνται για ληστείες κατά συναυτουργία, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και παράβαση του νόμου για τα όπλα σε βαθμό κακουργήματος.

Διευκρινίζεται ωστόσο από τις Αρχές ότι ουδείς εκ των συλληφθέντων πρόκειται να απελαθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.