ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στο εδώλιο κόρη και εγγονός για τη δολοφονία 85χρονου στην Ιαλυσό Ρόδου

Στο εδώλιο κόρη και εγγονός για τη δολοφονία 85χρονου στην Ιαλυσό Ρόδου

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν στις 4 Ιουνίου η 60χρονη κόρη και ο 34χρονος εγγονός του άτυχου ηλικιωμένου, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, όπως επίσης και για οπλοχρησία από κοινού.

Το περιστατικό είχε συμβεί στις 2 Νοεμβρίου 2015 στην Ιαλυσό στο σπίτι, όπου διέμενε ο ηλικιωμένος, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά και είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου και υπέκυψε στα τραύματά του, το απόγευμα της 11ης Νοεμβρίου 2015.

Ο 85χρονος είχε βρεθεί αιμόφυρτος στο σπίτι του, έχοντας σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα του, ωστόσο εκείνο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε να χάσει τη μάχη για τη ζωή ήταν ο τραυματισμός του στο ήπαρ.

Σε βάρος της κόρης και του εγγονού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατηγορία για την οποία συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους κ.κ. Στέλιο Κιουρτζή, Μανώλη Κουτσούκο και Ιωάννη Κούκουλα απολογήθηκαν στις 6 Νοεμβρίου και είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής τους τρεις φορές το μήνα (1η, 11η και 21η κάθε μήνα) στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και την καταβολή εγγυοδοσίας 5000 ευρώ έκαστος.

Ωστόσο μετά τον θάνατο του 85χρονου, η κατηγορία τροποποιήθηκε σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για την οποία οι δύο κατηγορούμενοι απολογήθηκαν εκ νέου το Μάρτιο του 2016.

Μάνα και γιος επανέλαβαν τα όσα και στην πρώτη απολογία τους είχαν δηλώσει αρνούμενοι κάθε κατηγορία που τους αποδίδεται, ενώ επεσήμαναν το περιεχόμενο της ιατροδικαστικής έκθεσης που έχει γίνει για τον θάνατο του 85χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ιατροδικαστική προέκυψε ότι ο θάνατος του παππού και η πολυπλοκότητα των τραυματισμών του, οφείλονται στην πτώση του από ύψος και από τάση αυτοχειρίας, λόγω της διατάραξης εκ της οποίας έπασχε.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας – νεκροτομής, «τα τραύματα που διαπιστώθηκαν εξωτερικώς στο θώρακα και το επιγάστριο έχουν προκληθεί από νύσσον και τέμνον όργανο. Η συνολική εικόνα των ανωτέρω τραυμάτων (βαρύτητα, εντόπιση – κατανομή) είναι ενδεικτική πρόκλησης από το ίδιο το άτομο στο πλαίσιο απόπειρας αυτοχειρίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό το γεγονός επεσήμαναν οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι και δήλωσαν πως ουδεμία σχέση έχουν με τα όσα τους καταλογίζονται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.