ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σάλος από την ληστεία της Μυκόνου: Την οργάνωσε ο σύζυγος για να μην χάσει τα παιδιά του!

Σάλος από την ληστεία της Μυκόνου: Την οργάνωσε ο σύζυγος για να μην χάσει τα παιδιά του!

Σάλο έχει προκαλέσει η ληστεία της Μυκόνου. Προσέλαβε ληστή από την Αθήνα για να αρπάξει τον «θησαυρό» της γυναίκας του στη Μύκονο, επειδή ήταν σε διάσταση και φοβόταν μην χάσει τα παιδιά του.

Όμως οι τύψεις τον έκαναν λίγο μετά την κινηματογραφική έφοδο και την αρπαγή των 145.000 ευρώ και των 10.000 δολαρίων που έκρυβε σε χάρτινες σακούλες η Σέρβα επιχειρηματίας, να την πάρει τηλέφωνο, να παραδεχτεί ότι αυτός είχε στήσει το σκηνικό και να της τα επιστρέψει.

Απίστευτες λεπτομέρειες για την υπόθεση που πριν μερικές ημέρες συγκλόνισε το νησί των ανέμων με πρωταγωνιστές έναν 49χρονο μαθηματικό, την Σέρβα σύζυγο του και έναν «ναυλωμένο» ληστή από την Αθήνα αποκαλύπτονται μέσα από τη δικογραφία.

Ο μαθηματικός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Σύρου ωστόσο μετά από σύμφωνη γνώμη και του ανακριτή αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χωρίς χρηματική εγγύηση. Ο δε, συνεργός του, ο 54χρονος ληστής από το Κορωπί, που την κοπάνησε από το νησί με το πλοίο της γραμμής, έχει ήδη ταυτοποιηθεί από τους αστυνομικούς του Τμήματος Μυκόνου και αναζητείται.

Το σχέδιο που εμπνεύστηκε ο 49χρονος μαθηματικός για να μην χάσει, όπως ο ίδιος δήλωσε στις αρχές, τα παιδιά του στήθηκε στις 12 Μαίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο «Στη Μύκονο Κυκλάδων, σε ημερομηνία που δεν προσδιορίστηκε επ΄ακριβώς κατά την ανάκριση, πάντως κατά τους τελευταίους 5-6 μήνες, πριν την 12-5-2018, ενεργώντας με πρόθεση, προκάλεσες με πειθώ και φορτικότητα στον συγκατηγορούμενο σου (σ.σ αναφέρεται το πλήρες όνομα του 54χρονου ληστή) την απόφαση να τελέσει την άδικη πράξη της ληστείας, την οποία ο τελευταίος τελικά διέπραξε.

Ειδικότερα κατά το αναφερόμενο διάστημα, εσύ επικοινώνησες τηλεφωνικά με τον ανωτέρω συγκατηγορούμενο σου και τον έπεισες να έρθει στη Μύκονο με σκοπό να εισέλθει στην οικία σου που βρίσκεται στην περιοχή Λάκα Χώρας Μυκόνου όπου εσύ διαμένεις με τη σύζυγο σου (σ.σ αναφέρεται το όνομα της Σέρβας επιχειρηματία και εν διαστάσει συζύγου του 49χρονου) και τα δύο ανήλικα τέκνα σας, ηλικίας 15 ετών και 5.5 ετών και ασκώντας σωματική βία εναντίον προσώπου ή με απειλές ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο σώματος ή ζωής, να αφαιρέσει από άλλον ξένο (ολικά ή εν μέρει) κινητό πράγμα με σκοπό παράνομης ιδιοποίησης.

Πράγματι ο παραπάνω συγκατηγορούμενος σου, πειθόμενος αφίχθη στη Μύκονο την 11-5-2018 και αφού τον οδήγησες στο ξενοδοχείο «Ματογιάννι» όπου και κατέλυσε την επόμενη ημέρα 12-5-2018 και κατά το χρονικό διάστημα από 15:49 ώρα έως και 16:05 ώρα αυτός εισήλθε στην οικία σου την ώρα που βρισκόταν μέσα ο ανήλικος υιός σου και αφού τον φίμωσε και τον έδεσε στα κάγκελα του κρεβατιού, χρησιμοποιώντας κολλητική ταινία, στη συνέχεια ακολουθώντας τις οδηγίες σου αφαίρεσε μέσα από μια ραφιέρα στο δώμα του σπιτιού, το χρηματικό ποσό των 143.120 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500, 200, 100, 50, 20 και 10 ευρώ, καθώς και 10.000 δολάρια ΗΠΑ τα οποία ήταν φυλαγμένα εντός κλειστών χάρτινών συσκευασιών αλλά και χρυσαφικά αξίας 1.000 ευρώ που ανήκαν άπαντα στη σύζυγο σου, τα οποία ακολούθως σου παρέδωσε, εσύ δε, ως αντάλλαγμα του παρέδωσες μια τσάντα πλάτης γεμάτη με φωτογραφικούς φακούς ιδιοκτησίας σου» αναφέρει το κατηγορητήριο.

Πώς τον στρίμωξαν και τον έπιασαν

Για τους έμπειρους αστυνομικούς του Τμήματος Μυκόνου η υπόθεση από την αρχή έδειχνε πως δεν ήταν παρά μόνο θέμα λίγων ωρών για να λύσουν το γρίφο και να περάσουν χειροπέδες στον δράστη. Τα στοιχεία μιλούσαν από μόνα τους και έδειχναν συγκεκριμένα πρόσωπα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο διαβιβαστικό «Από την υπηρεσία μας, συγκροτήθηκε ομάδα ασφαλείας από αστυνομικούς προκειμένου να αναζητηθούν βιντεοληπτικά υλικά πλησίον του τόπου όπου διαπράχθηκε η επίδικη πράξη και να συλλεχθούν σχετικές πληροφορίες».

Έτσι αξιοποιώντας το υλικό από τις κάμερες εντόπισαν τον ληστή. «Διαφαίνεται ο δράστης ο οποίος είναι αναστήματος 1.80μ, περίπου ηλικίας 50 ετών να φοράει μπλε παντελόνι τύπου τζιν, μαύρο t-shirt και τσαντάκι μαύρο το οποίο έχει περασμένο χιαστί στο σώμα του» αναφέρεται στη δικογραφία. Μάλιστα οι κάμερες έδειξαν όχι μόνο τον μεσήλικα ληστή στους αστυνομικούς αλλά και τον 49χρονο μαθηματικό ο οποίος την ακριβώς στιγμή που ο δράστη φαίνεται να μιλάει στο τηλέφωνο, δείχνει να συνομιλεί και εκείνος. Έτσι από την ταυτοποίηση και των κλήσεων διαπίστωσαν ότι οι δύο άνδρες την επίμαχη στιγμή που τους έχουν καταγράψει σε διαφορετικά σημεία οι κάμερες να σηκώνουν το κινητό και να μιλούν, συνομιλούσαν μεταξύ τους. Έτσι, όπως αναφέρεται στη δικογραφία «Κατόπιν αυτών, για την περαιτέρω διαλεύκανση της υπόθεσης, την 17:05 της 13-5-2108 κλήθηκε ο (σ.σ αναφέρεται το όνομα του μαθηματικού), να προσέλθει στην υπηρεσία μας. Όντας ένοχος και σε κατάσταση πανικού, μετά από λίγα λεπτά κάλεσε τη σύζυγο του και της ομολόγησε ότι την επίδικη πράξη της ληστείας την είχε διαπράξει εκείνος.

Σε μετέπειτα επικοινωνία με τη σύζυγο του, μας ανέφερε ακριβώς τα λεγόμενα του συζύγου της και κατόπιν υποδείξεων μας προκαθορίστηκε ραντεβού μεταξύ εκείνης και του συζύγου της πλησίον της υπηρεσίας μας. Περί ώρα 18:25 και ενώ οι αστυνομικοί της υπηρεσίας μας είχαν θέσει σε διακριτική παρακολούθηση τον χώρο συνάντησης κατέφθασε στο σημείο ο (σ.σ αναφέρεται το όνομα του 49χρονου) με το αυτοκίνητο του, αποβιβάστηκε και ξεκίνησε να κατευθύνεται προς τη σύζυγο του, τον προσεγγίσαμε και αφού του δηλώσαμε την αστυνομική μας ιδιότητα, τον ακινητοποιήσαμε και τον συλλάβαμε». Σε ότι δε, έχει να κάνει με τον 54χρονο ληστή από το Κορωπί, όπως αναφέρει στην κατάθεση του αστυνομικός «Έπειτα από τις αναζητήσεις της υπηρεσίας μας, ο δράστης (σ.σ αναφέρεται στο όνομα του 54χρονου ληστή) αποχώρησε από τη Μύκονο την 13-5-2018 και περί ώρα 12:45 με το πλοίο «Θεολόγος Π.», που εκτελούσε το δρομολόγιο Μύκονο – Τήνο – Άνδρο – Ραφήνα με αριθμό εισιτηρίου Α5400689 με προορισμό τη Ραφήνα».

«Ήθελα να την τρομάξω»

Τόσο προανακριτικά όσο και στην απολογία του στον ανακριτή όπου μετέβη συνοδευόμενος από τη συνήγορο του κυρία Αναστασία Παναγοπούλου ο 49χρονος μαθηματικός δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν είπε στον ληστή να δέσει τον γιο του ενώ δήλωσε μετανιωμένος για όλα όσα εμπνεύστηκε λέγοντας πως τα έκανε για να «τρομοκρατήσει» και να «ταρακουνήσει» την εν διαστάσει σύζυγο του. «Ήξερα ότι το παιδί ήταν μέσα εκείνη την ώρα. Του συγκατηγορούμενου μου, του είπα να πάρει την τσάντα από συγκεκριμένο μέρος και να φύγει.

Νόμιζα ότι ο μικρός κοιμάται γιατί τον είχα ταίσει και συνήθως μετά έπεφτε για ύπνο. Πριν πέντε μήνες τον συγκατηγορουμενο μου δεν τον γνώριζα. Κάποιος γνωστός μου έδωσε το τηλέφωνο του. Το όνομα του γνωστού μου είναι (σ.σ. αναφέρεται στο όνομα του συνδέσμου με τον ληστή)ιδιοκτήτης οβελιστηρίου και τον ρώτησα αν γνωρίζει κάποιον ικανό να κάνει περίεργα πράγματα. Ο (σ.σ αναφερεται στον συνδεσμο) δούλευε χρόνια στη νύχτα ως σερβιτόρος. Εγω δουλεύω στην υποδοχή σε ξενοδοχείο νυχτερινή βάρδια και κάνω ιδιαίτερα μαθήματα μαθηματικών, φυσικής, χημείας σε παιδιά. Έχω πτυχίο μαθηματικού. Αυτό που ήθελα ήταν να τρομάξω τη γυναίκα μου». Η γυναίκα μου είχε ένα εμπορικό κατάστημα στη Μύκονο. Την βοηθούσα και εγώ. Ήμουν αρκετές ώρες στο μαγαζί. Την γυναίκα μου τη νοιάζουν μόνο τα χρήματα. Έιμαστε σε διάσταση τα τελευταία τρία χρόνια.Τους τελευταίους δύο μήνες δεν είχαν που να μείνουν και έμειναν μαζί μου. Αυτό έγινε τον Μάρτιο του 2018. Το σπίτι είναι 12 τετραγωνικά. Τα χρήματα που έκλεψε ήταν κλειστά, σφραγισμένα, δεν τα άνοιξα. Εγώ έτρεχα και τα πλήρωνα όλα.

Στο μαγαζί έβγαζε λεφτά η γυναίκα μου. Ήθελα να την ταρακουνήσω. Φέτος η γυναίκα μου άνοιξε δύο μαγαζιά στη Μύκονο. Το περιεχόμενο των συνομιλιών μας με τον συγκατηγορούμενο ήταν να έρθει και να πάρει μόνο τα λεφτά. Του έδωσα τον φωτογραφικό μου εξοπλισμό αξίας 10.000 ευρώ» αναφέρει ο 49χρονος.

Αναφερόμενος στο παιδί του είπε «Φυσικά δεν του είπα να πειράξει τον μικρό. […]Το παιδί ήταν δεμένο με τα χέρια στο κρεβάτι, τα είχε κάνει πάνω του. Τον έλυσα. [….]. Ο μικρός περνάει καλά με μένα. Του κάνω όλα τα χατίρια. Όταν τον είδα δεμένο στο κρεβάτι έκλαιγα και εκείνος μου έλεγε να μην κλαίω γιατί στεναχωριέμαι. Ο μικρός με λατρεύει και τον λατρεύω. Από τις αρχές Μαρτίου μένουμε μαζί. Η καθημερινότητα μας έχει ως εξής: Επιστρέφω από τη νυχτερινή μου βάρδια 07:00 περίπου το πρωί. Ξυπνάω τα παιδιά, τους δίνω πρωινό, πηγαίνω στο σχολείο τον μεγάλο.

Η γυναίκα μου κοιμάται και όταν γυρνάω από τον μεγάλο υιό εκείνη ξυπνάει την περιμένω να ετοιμαστεί και μετά πάω τον μικρό στο νηπιαγωγείο και έπειτα στα μαγαζιά με τη σύζυγο μου όπου τη βοηθάω. Μετά το μεσημέρι, παίρνω τα παιδιά από το σχολείο τα ταίζω και μένω στο σπίτι όπου κάνω και τα ιδιαίτερα. Στη συνέχεια το βράδυ κοιμίζω τον μικρό και 23:10 αναχωρώ για την δουλειά μου στο ξενοδοχείο. Η γυναίκα μου γυρνά στο σπίτι αργά το βράδυ. Δυο εβδομάδες πριν, ο μεγάλος πήγε 5ήμερη στον Βόλο. Ο μικρός ήταν μόνος του στο σπίτι.

Μίλησα με την γυναίκα μου όταν έφυγα για τη δουλειά και της είπα να πάει σπίτι γιατί ήταν μόνος του ο μικρός. Εκείνη μου απάντησε ότι θα πάει ρωτώντας αν κοιμάται το παιδί και εγώ της απάντησα καταφατικά. Μετά από τρία τηλεφωνήματα που της έκανα, εκείνη δεν είχε πάει ακόμα σπίτι, αντιθέτως ήταν σε μπαρ και αυτό το κατάλαβα από τον θόρυβο που ακούγονταν στο κινητό της. Ήθελα λοιπόν να την ταρακουνήσω». Στην κατάθεση του ένας εξάδερφος του 49χρονου λέει ότι του είχε γίνει εμμονή ότι η σύζυγος του θα πάρει τα παιδιά και θα φύγει προσθέτοντας ότι ο μαθηματικός «τα αγαπάει τρελά και τα φροντίζει «σαν δύο γονείς μαζί».

Η 45χρονη εν διαστάσει σύζυγος, στην πρώτη της κατάθεση περιέγραψε το σκηνικό του τρόμου στο μικρό σπίτι της Λάκας όπου ο ληστής είχε δέσει και φιμώσει τον μικρό της γιο. «Όταν μπήκα μέσα στο σπίτι είδα τον μικρό μου υιό ηλικίας 5.5 χρόνων να είναι όρθιος και με κόκκινα σημάδια γύρω από το στόμα. Ο άνδρας μου, ανέφερε ότι όταν μπήκε σπίτι τον βρήκε στο κρεβάτι δεμένο και άρχισε να μου λέει ότι τον κλέψανε. […]. Επίσης μου ανέφερε ότι όταν μπήκε στο σπίτι είδε τον γιο μας δεμένο στο κρεβάτι και πήρε ένα μαχαίρι και έκοψε τη μονωτική ταινία που ήταν τυλιγμένο το παιδί στο κρεβάτι» λέει ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τον «θησαυρό» που έκρυβε στο σπίτι είπε πως ο σύζυγος της δεν γνώριζε πόσα χρήματα είχε. «Ο άνδρας μου δεν γνώριζε ότι είχα τέτοιο χρηματικό ποσό μέσα στο σπίτι.[…].Είχα και τετράδια και έγραφα τα ποσά. […].

Τα λεφτά τα μετρούσα όταν ήμουν στο παλιό σπίτι. Τελευταία φορά που τα μέτρησα ήταν 135.000 ευρώ και 10.000 δολάρια». Ενώ για το τελευταίο τηλεφώνημα που έγινε λίγο πριν τον συλλάβουν είπε στη συμπληρωματική που έδωσε πως «Στις 13-5-2018, με πήρε τηλέφωνο στο σταθερό του μαγαζιού ο σύζυγος μου και μου είπε «Βγες λίγο έξω να μην ακούν τα παιδιά θέλω κάτι να σου πω». Βγήκα και μου είπε «δεν θέλω να με ακούν τα παιδιά, δεν θέλω να πάω φυλακή, είμαι διαβολεμένος και πολύ μ….». Κάποια στιγμή μου είπε ότι θα πάει να αυτοκτονήσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά μου ζήτησε να συνσντηθούμε στο κτήριο του Ο.Τ.Ε για να πάμε μαζί στην Αστυνομία. Εγώ του αρνήθηκα και του είπα να συναντηθούμε στην αστυνομία απευθείας και να φέρει τα λεφτά μαζί του γιατί φοβούμουν να μπω στο αυτοκίνητο του. Μου είπε να συναντηθούμε στο σούπερ μάρκετ απέναντι από την αστυνομία. Αμέσως ενημέρωσα τον διοικητή της Αστυνομίας για το τι λέχθηκε και μου είπε να περιμένω τον σύζυγο μου και να μην ανησυχώ. Πήγα και περίμενα και μόλις ήρθε ο σύζυγος μου τον συνέλαβαν. Στη συνέχεια πήγα στο αυτοκίνητο του συζύγου, άνοιξα το πορτ – μπαγκάζ και είδα ότι μέσα υπήρχαν τα δύο νεσεσέρ που είχα στο σπίτι με τα λεφτά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.