ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Eξάρθρωση σπείρας Γεωργιανών για διαρρήξεις και ναρκωτικά: 21 συλλήψεις

Eξάρθρωση σπείρας Γεωργιανών για διαρρήξεις και ναρκωτικά: 21 συλλήψεις

Κύκλωμα που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε περιοχές της Αττικής, ενώ, παράλληλα, διακινούσε ναρκωτικά, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Εικοσί μία συλλήψεις έγιναν για την υπόθεση, 18 Γεωργιανοί “οικονομικοί μετανάστες” , ένας Έλληνας, ένας Ιρακινός και ένας Βούλγαρος, οι συλληφθέντες, από 24 εώς 64 ετών, ενώ συγκατηγορούμενοι των 21 συλληφθέντων είναι 22 ακόμη άτομα, πέντε εκ των οποίων είναι φυλακισμένα.

Σε βάρος των 21 σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, τετελεσμένων και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της σύστασης σε εγκληματική οργάνωση και συμμετοχής σ’ αυτή, καθώς και της νομοθεσίας που αφορά την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Όπως ανακοίνωσε, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, αστυνόμος Β’ Ιωάννα Ροτζιώκου, η σπείρα, η οποία δρούσε από τα μέσα του 2017 στα πρότυπα της γεωργιανής μαφίας, «χτυπούσε» κυρίως σπίτια σε περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής, ενώ εμπλέκεται και σε μια ληστεία με αρπαγή, καθώς και σε διακίνηση ναρκωτικών.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο δράσης των κακοποιών, σχημάτιζαν ομάδες τριών έως πέντε ατόμων και χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακά» οχήματα για να πλησιάζουν στις οικίες, τις οποίες είχαν στοχοποιήσει. Οι δράστες, προκειμένου να εξακριβώσουν την απουσία των ενοίκων, χτυπούσαν τα κουδούνια των διαμερισμάτων, ενώ, για την είσοδό τους, σε αρκετές περιπτώσεις, προσποιούνταν τους πωλητές, ή άλλους εργαζομένους.

Επιπλέον, βασικό ρόλο στην εγκληματική δραστηριότητα των ομάδων φαίνεται ότι είχαν οι πληροφοριοδότριες του κυκλώματος, οι οποίες εκμεταλλευόμενες το γεγονός ότι ήταν οικιακές βοηθοί ή αποκλειστικές νοσοκόμες κυρίως σε υπερήλικες, έδιναν, έναντι αμοιβής, πληροφορίες για την ύπαρξη χρηματικών ποσών και τιμαλφών εντός των οικιών.

Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις προμήθευαν τα μέλη της οργάνωσής τους με καλούπια κλειδιών, από πλαστελίνη ή από σαπούνι, ώστε οι δράστες να μπαίνουν εύκολα και χωρίς πρόβλημα στις οικίες που είχαν στοχοποιήσει για διάρρηξη. Η οργάνωση διέθετε τη λεία της σε συγκεκριμένους κλεπταποδόχους.

Διευκρινίζεται ότι μετά την αποφυλάκισή τους ουδείς εκ των αλλοδαπών συλληφθέντων πρόκειται να απελαθεί, καθώς αυτό έρχεται σε αντίθεση με την παγία θέση των Αρχών

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.