ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Χίος: Αγωνιώδης διαμαρτυρία κατοίκων κατά νέων οικισμών παράνομων μεταναστών

Χίος: Αγωνιώδης διαμαρτυρία κατοίκων κατά νέων οικισμών παράνομων μεταναστών

Με κάθε νόμιμο τρόπο οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για την δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης το οποίο έπειτα από σχεδόν 25 χρόνια διαρκούς εξέλιξης έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο.

Την σκυτάλη πήραν οι κάτοικοι της Χίου και συγκεκριμένα του Χαλκειού, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση τα ξημερώματα της Δευτέρας προκειμένου να αποτρέψουν την προγραμματισμένη μεταφορά οικίσκων.

Παράλληλα, αντιδράσεις εκφράζονται και για τις εργασίες επισκευής της περίφραξης της ΒΙΑΛ, οι οποίες έχουν ξεκινήσει, καθώς σε πολλά σημεία περιμετρικά έχουν ανοίξει δίοδοι με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να ελεγχθεί η είσοδος και η έξοδος παράνομων μεταναστών από τον χώρο.

Στα νησιά του Βορείου Αιγαίου συνολικά παραμένουν 17.000 παράνομοι μετανάστες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι περισσότεροι από τους οποίους εντός των ΚΕΠΑ, σε Λέσβο 7.370 άτομα, Χίο 2.029 άτομα, Σάμο 2998 άτομα, Λέρο 800 άτομα και Κω 874 άτομα. Συνολικά τις τελευταίες τρεις ημέρες έφτασαν στα Ελληνικά νησιά 100 στη Λέσβο, 48 στη Σάμο αλλά και 76 στις Οινούσσες, όπου δεν υπάρχει χώρος παραμονής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.