Στο ίδιο κελί με τον Λ. Σουσανασβίλι ο κρατούμενος που έβαλε φωτιά στα στρώματα στις φυλακές Διαβατών

Στο ίδιο κελί με τον Λ. Σουσανασβίλι ο κρατούμενος που έβαλε φωτιά στα στρώματα στις φυλακές Διαβατών

Επεισόδιο στο κελί των φυλακών Διαβατών όπου κρατείται ο Λάσα Σουσανασβίλι σημειώθηκε χθες το βράδυ. Πρωταγωνιστής ήταν ο “συγκάτοικος” του κατηγορούμενου αρχιμαφιόζου, ένας 34χρονος από το Καζακστάν, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία επιτέθηκε σε δεσμοφύλακες και μάλιστα γρονθοκόπησε έναν.

Κατηγορείται ακόμη ότι απειλούσε με αυτοσχέδιο μαχαίρι έναν σωφρονιστικό υπάλληλο, μέχρι που αφοπλιστηκε από άλλους σωφρονιστικούς.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν οι δεσμοφύλακες έκαναν έλεγχο στο κελί, κατά τον οποίο βρέθηκαν ενα κινητό τηλέφωνο και κάρτες sim. Δικογραφία σε βάρος του 34χρονου σχηματίζει η ασφάλεια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 57χρονος ήταν στο κελί όμως δεν παρενέβη.

Ο 34χρονος αλλοδαπός κρατούνταν από τις 17 Μαΐου και είχε αποφασιστεί η δικαστική απέλαση στην πατρίδα του. Φαίνεται, όμως, ότι… βιαζόταν γιατί, μόλις ενημερώθηκε το πρωί της Κυριακής ότι η προγραμματισμένη μεταγωγή του θα γινόταν την Δευτέρα, τα… “πήρε” και μάζεψε στο δάπεδο τα στρώματα των συγκρατουμένων του βάζοντάς τους φωτιά!

Το σύστημα πυρόσβεσης λειτούργησε άμεσα και τα κελιά εκκενώθηκαν από τους αστυνομικούς που έβγαλαν τους κρατούμενους στον χώρο προαυλισμού, έφτασαν και οχήματα της Πυροσβεστικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πυρκαγιά σβήστηκε γρήγορα χωρίς να προκαλέσει μεγάλες ζημιές, παρά μόνο στα στρώματα και τους τοίχους που μαύρισαν, αλλά διατάχθηκε εσωτερική έρευνα για να εξακριβωθεί πώς βρέθηκαν στα χέρια του κρατούμενου σπίρτα ή αναπτήρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.