ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ξεκίνησε η νέα «ΟΠΛΑ»: Στον εισαγγελέα 3 συλληφθέντες του πατριωτικού χώρου που διαδήλωναν υπέρ της Μακεδονίας

Ξεκίνησε η νέα «ΟΠΛΑ»: Στον εισαγγελέα 3 συλληφθέντες του πατριωτικού χώρου που διαδήλωναν υπέρ της Μακεδονίας

Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα οι τρεις συλληφθέντες, του πατριωτικού χώρου που πιάστηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Πρόκειται για τρεις άνδρες (50, 29 και 20 ετών) που οι δυνάμεις ασφαλείας ισχυρίζονται ότι πέταξαν φωτοβολίδες «και άλλα αντικείμενα» εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που έκαναν χρήση χημικών κατά των ανυποψίαστων διαδηλωτών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και ένας πολίτης.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ που συγκάλεσε εκτάκτως την Παρασκευή ο γραμματέας Παναγιώτης Ρήγας αποφασίστηκε οι αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες και εξελίσσονται σε απειλές κατά της κυβέρνησης να συλλαμβάνονται οι πρωταγωνιστές τους και να αποστέλλονται στη Δικαιοσύνη ή να καταγγέλλονται στις αρχές.

Φυσικά το τι ορίζεται ως απειλή είναι μια άλλη ιστορία. Έτσι λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να δημιουργήσει ένα κλίμα φόβου σε όσους αντιδρούν.

Η Οργάνωση Προστασίας Λαϊκών Αγωνιστών (Ο.Π.Λ.Α.) ήταν μια ένοπλη κομμουνιστική οργάνωση, με καθήκοντα ασφαλείας, που χρεώθηκε με χιλιάδες στυγερά εγκλήματα κατά των μη κομμουνιστών και έδρασε στις πόλεις της Ελλάδας από το 1943 μέχρι το 1947, ήτοι στην Κατοχή, μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και κατά τη διάρκεια του εμφυλίου.

Δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς δημιουργήθηκε η ΟΠΛΑ, αλλά η δράση της ξεκίνησε στις αρχές του καλοκαιριού του 1943. Την άνοιξη του 1944, όταν το ΕΑΜ συγκρότησε την Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ) με αξιώσεις κυβερνητικής εξουσίας, η οργάνωση επίσημα διαλύθηκε και ενσωματώθηκε στην Εθνική Πολιτοφυλακή, που ήταν το ένοπλο σώμα ασφαλείας της ΠΕΕΑ, αλλά η ονομασία «ΟΠΛΑ» συνέχισε να χρησιμοποιείται ευρέως.

Το 1947, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου, η ηγεσία του ΚΚΕ δημιούργησε στη θέση της την Λαϊκή Πολιτοφυλακή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.