Σε πύρινο κλοιό η Κρήτη – Πάνω από 2.000 στρέμματα κάηκαν στα Αχλάδια

Σε πύρινο κλοιό η Κρήτη – Πάνω από 2.000 στρέμματα κάηκαν στα Αχλάδια

Σε πύρινο “κλοιό” βρίσκεται η Κρήτη τις τελευταίες ημέρες, αφού μεγάλες φωτιές εκδηλώθηκαν σε αρκετές περιοχές του νησιού.

Στον Πρινιά του δήμου Γόρτυνας στο Ηράκλειο, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, με τους πυροσβέστες να βρίσκονται στην περιοχή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Έξι οχήματα με 15 άνδρες και ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ επιτηρούν την περιοχή σβήνοντας παράλληλα και τα τελευταία μέτωπα, με τον φόβο πάντα αναζωπυρώσεων δεδομένου του ανέμου υψηλής έντασης που πνέει στην περιοχή.

Μέχρι αυτή την ώρα η φωτιά κατέκαψε 100 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, 20 δασικής και 30 στρέμματα γεωργικής.

«Μαύρισαν» τα Αχλάδια

Μεγάλες καταστροφές σημειώνονται σε γη και καλλιέργειες από τη φωτιά στα Αχλάδια Σητείας, που απ’ την προηγούμενη Πέμπτη είχε κινητοποιήσει μεγάλο αριθμό πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού.

Η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη έλεγχο, με επιτήρηση από πλευράς πυροσβεστικής, με 3 οχήματα και 7 πυροσβέστες. Η φωτιά κατέκαψε 2.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, 300 στρέμματα δασικής και 1.000 στρέμματα γεωργικής έκτασης και καλλιέργειες.

Πυρκαγιά και στην Ιεράπετρα

Στην Ιεράπετρα στην φωτιά στην περιοχή Σελεκάνου-Μάλλες που ξεκίνησε την προηγούμενη Πέμπτη, έχουν καεί 80 στρέμματα δασικής έκτασης. Αυτή την ώρα ένα όχημα της πυροσβεστικής επιτηρεί την περιοχή με στόχο να προβλεφθεί ή όποια αναζωπύρωση.

Τέλος στα Χανιά η φωτιά στην περιοχή των Φαλάσερνων που ξεκίνησε χθες Κυριακή τέθηκε τελικά υπό έλεγχο έχοντας κάψει όμως 25 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, και 20 στρέμματα δασικής. Δύο οχήματα της πυροσβεστικής με 4 πυροσβέστες επιτηρούν για τυχόν αναζωπύρωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φωτογραφία: ekriti.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.