Ρομά ξυλοκόπησαν πυροσβέστη στα Μέγαρα – Χάος παντού

Ρομά ξυλοκόπησαν πυροσβέστη στα Μέγαρα – Χάος παντού

Η ανομία που κυριαρχεί πλέον έχει ξεφύγει από τα συνθισμένα όρια. Οι Κυβερνητικοί δεν φροντίζουν για την ασφάλεια του πολίτη και πλέον ο φόβος είναι διάχυτος σε όλους.

Η δυσφορία της κοινωνίας φαίνεται πως καθημερινά μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο και πλέον η ανησυχία των πολιτών καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της pulse που βγήκε στη δημοσιότητα πριν λίγους μήνες, σχεδόν επτά στους δέκα ερωτώμενους δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από το επίπεδο ασφάλειας και αστυνόμευσης που υπάρχει σήμερα.

Σημαντικό στοιχείο επίσης είναι πως σχεδόν το 50% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν την ανησυχία τους για το συγκεκριμένο θέμα, εύρημα που καταρρίπτει πιθανούς ισχυρισμούς περί «κομματικοποίησης» του αισθήματος της ασφάλειας. Μπορεί τα φαινόμενα ανομίας να μην λένε να σταματήσουν, όμως το Μέγαρο Μαξίμου δε δείχνει να έχει αντιληφθεί το τι συμβαίνει, μια και εμφανίζεται απρόθυμο να αναλάβει τις ευθύνες του.

Το θέμα της ανομίας ο καθένας μπορεί να το προσεγγίζει από όποια οπτική θέλει σε προσωπικό επίπεδο. Όμως η προστασία της ανθρώπινης ζωή και η αίσθηση της ασφάλειας δεν είναι αφηρημένες έννοιες και θα πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο κάθε προσπάθειας πέρα και πάνω από ιδεοληψίες.

Το απίστευτο περιστατικό:

Σε άμεσο κίνδυνο τέθηκε η ζωή ενός πυροσβέστη, ηλικίας 27 ετών, όταν στις 9 το βράδυ της Δευτέρας κλήθηκε μαζί με συναδέλφους του να κατασβέσουν φωτιά που ξέσπασε σε ξερά χόρτα στην περιοχή Βλυχός Μεγάρων, όπου βρίσκεται και καταυλισμός Ρομά.

Μόλις η παρουσία των πυροσβεστών έγινε αντιληπτή, δεκάδες άτομα κάθε ηλικίας, ξεκίνησαν να εκτοξεύουν κατά των πυροσβεστών πέτρες, σπασμένα μπουκάλια και ξύλα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο πυροσβέστης, όπως αναφέρει το Newpost.

Ένα ακόμη όχημα εγκλωβίστηκε δεχόμενο επίθεση με αντικείμενα με τον οδηγό να το απομακρύνει την τελευταία στιγμή, αποτρέποντας τα χειρότερα. Οι πυροσβέστες μάταια καλούσαν προς ενίσχυση τους αστυνομικούς, οι οποίοι, σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες, ανέφεραν πως «δεν μπορούν να επιχειρήσουν στο σημείο».

Το μόνο που έκαναν οι αστυνομικοί ήταν να μεταβούν στο κτίριο της πυροσβεστικής και να ενημερωθούν για το συμβάν. Ο άτυχος πυροσβέστης μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο όπου του έκαναν ράμματα πάνω από το δεξί μάτι και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αστυνομία για πολλοστή φορά αδυνατεί να παρέμβει σε ένα «σκληρό θύλακα» παραβατικότητας όπως ο καταυλισμός των Ρομά στο Βλυχό, ενώ εντύπωση προκαλεί πως άγνοια για το συμβάν δηλώνουν στην ΕΛ.ΑΣ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.