Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στην Κρήτη

Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στην Κρήτη

Σε ύφεση πια τα πύρινα μέτωπα, που είχαν ξεσπάσει το μεσημέρι στην περιοχή του Βραχασίου στο Λασίθι, αλλά και νωρίς το απόγευμα στα Καλέσσα Ηρακλείου. Υπό μερικό έλεγχο και η φωτιά στη Μονή Ασωμάτων στο Αμάρι Ρεθύμνου.

Οι πυροσβέστες, επιχειρούν για την κατάσβεση των πυρκαγιών, ενώ χάρη στην έγκαιρη παρέμβασή τους και σε όλες τις περιπτώσεις, οι φωτιές περιορίστηκαν και δεν απείλησαν σπίτια.

Για την φωτιά στο Βραχάσι, που κατακαίει ελιές και άλλες καλλιέργειες, οι πυροσβέστες κατάφεραν μετά από μεγάλη προσπάθεια να περιορίσουν την επέκτασή της, ενώ βοήθησαν και οι από αέρος ρίψεις που έκανε το πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Λίγο πριν από τις 20.00, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο και στην περιοχή που εκτείνεται σε δασική και γεωργική έκταση μεταξύ των χωριών Σεληνάρι και Βραχασίου.

Στην περιοχή επιχειρούν ακόμα 9 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 20 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα ενώ το ελικόπτερο έχει σταματήσει την δική του επιχείρηση στο μέτωπο της φωτιάς.

Στα Καλέσσα Ηρακλείου η φωτιά είναι στον έλεγχο των πυροσβεστών, ενώ και εκεί παραμένουν ισχυρές δυνάμεις. Συγκεκριμένα στην περιοχή επιχειρούν 4 οχήματα με 10 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε γεωργική έκταση στη Μονή Ασωμάτων στο Αμάρι Ρεθύμνου. Τρία οχήματα με οκτώ άνδρες έχουν θέσει υπό τον έλεγχο τους τη φωτιά παρά τα 6 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.