Επικίνδυνες θάλασσες: Πάνω από 100 πνιγμοί σημειώθηκαν από την 1η Ιουνίου στις Ελληνικές παραλίες

Επικίνδυνες θάλασσες: Πάνω από 100 πνιγμοί σημειώθηκαν από την 1η Ιουνίου στις Ελληνικές παραλίες

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος για τους πνιγμούς ανθρώπων στη χώρα μας. Από την πρώτη ημέρα του καλοκαιριού έως και σήμερα, δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τις ζωές στους στις ελληνικές παραλίες.

Συγκεκριμένα, από την 1η Ιουνίου έως και τις 20 Ιουλίου, 110 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ελληνικές παραλίες. Εξ αυτών οι 74 ήταν Έλληνες, 33 αλλοδαποί και τρεις αγνώστων στοιχείων αναφέρει ο ΑΝΤ1.

Μόνο τις τελευταίες 48 ώρες σημειώθηκαν 10 πνιγμοί λουόμενων, ενώ μόνο την Παρασκευή τέσσερις άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στη θάλασσα.

Μεταξύ αυτών είναι κι ένα 13χρονο αγόρι που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε παραλία της Νάξου. Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής όταν το άτυχο παιδί βρισκόταν για μπάνιο με την οικογένεια του στην περιοχή Καλαντός.

Τραγικό τέλος στη θάλασσα βρήκε ένας 64χρονος στην παραλία της Καταλυκής στον Κόκκινο Πύργο. Αργά χθες το απόγευμα, λουόμενοι είδαν τον άτυχο άνδρα να επιπλέει χωρίς τις αισθήσεις του και αμέσως ειδοποίησαν τις αρχές.

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, χθες το πρωί ένας άνδρας 70 περίπου ετών από τη θαλάσσια περιοχή Νέων Επιβατών Θεσσαλονίκης. Ο άνδρας διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης »ΑΧΕΠΑ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε χθες το απόγευμα μια 70χρονη, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας »Φλάμπουρο» Λουτρακίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.