ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κρήτη: Άγνωστο παραμένει ακόμη για το αν υπήρχε εγκλωβισμένος στο φλεγόμενο πολεμικό μουσείο

Κρήτη: Άγνωστο παραμένει ακόμη για το αν υπήρχε εγκλωβισμένος στο φλεγόμενο πολεμικό μουσείο

Αδιευκρίνιστες παραμένουν, τέσσερις ημέρες μετά, οι συνθήκες που προκάλεσαν την καταστροφική πυρκαγιά που “ισοπέδωσε” το κτίριο των ιταλικών στρατώνων και στο οποίο στο παρελθόν στεγάζονταν το Πολεμικό Μουσείο.

Η φωτιά στάθηκε αφορμή για να αποκαλυφθεί ότι ένα από τα ωραιότερα και πιο ιστορικά κτίρια των Χανίων που είχε αφεθεί στην τύχη του και παρέμενε αφύλακτο με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται σαν κατάλυμα από αγνώστους.

Μάλιστα, εικάζεται, χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από άτομα που διέμεναν στο κτίριο ενώ την βραδιά που ξέσπασε η φωτιά, προσήχθη από τις πυροσβεστικές αρχές ένας 42χρονος Μαροκινός για ανάκριση.

Ο 42χρονος, διέμενε στο κτίριο και σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε στις αρχές οτι ενδεχομένως την βραδιά που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, μέσα στο χώρο να υπήρχε ακόμη τουλάχιστον ένα άτομο για το οποίο δεν γνωρίζει αν πρόλαβε να διαφύγει. Ο 42χρονος ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δεν ήταν σε θέση να δώσει περαιτέρω στοιχεία ενώ λίγη ώρα αργότερα μετά την προσαγωγή του, αφέθηκε ελεύθερος.

Ωστόσο όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά και οι αρχές είναι ενήμερες και προετοιμασμένες ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απομάκρυνσης των χαλασμάτων, ανάμεσα στα συντρίμμια μπορεί να βρουν ακόμη και ανθρώπινη σορό. Η επιχείρηση αυτή θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, καθώς μέχρι στιγμής, οποιαδήποτε παρέμβαση στο χώρο δεν είναι ασφαλής, λόγω του υψηλού πυροθερμικού φορτίου που κάνει επίφοβη μια νέα κατάρρευση στα εναπομείναντα «όρθια» τμήματα του κτιρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε αυτή τη φάση πάντως γίνονται διαβουλεύσεις μεταξύ εμπλεκόμενων φορέων, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του δήμου και του Πολεμικού Μουσείου, για το πως θα οργανωθεί η επιχείρηση μέσα στο κτίριο αλλά και ποιος θα έχει την εποπτεία και την ευθύνη για αυτήν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.