ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Π.Καμμένος: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν εκεί αλλά δεν τις βλέπατε λόγω καπνού και σκοταδιού»

Π.Καμμένος: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν εκεί αλλά δεν τις βλέπατε λόγω καπνού και σκοταδιού»

O υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε διεξοδικά στη συνδρομή και τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην ανατολική Αττική, στην έκτακτη συνέντευξη τύπου που έδωσε αλλά δεν απάντησε στο κυριότερο:

Που ήταν οι ΕΔ την κρίσιμη πρώτη μέρα των πυρκαγιών όπου και αποτεφρώθηκαν 91 άνθρωποι και αγνοούνται ακόμα 25 (με μεγάλη πιθανότητα να μην μπορούν να βρεθούν)

Αναφερόμενος στη συνομιλία που είχε με κάτοικο από το Μάτι όταν επισκέφθηκε την περιοχή, ο κ. Καμμένος, τόνισε: «Με προβλημάτισε πολύ όσα μου είπε ο κάτοικος στο Μάτι. Ότι δεν είδε τίποτα από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ζήτησα από όλους λεπτομερέστατη ενημέρωση. Στο Κόκκινο Λιμανάκι, οι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού δεν μπορούσαν να βγουν μέχρι την ακτή. Ήταν στο ένα μίλι. Δύο ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονταν διαρκώς στον αέρα».

«Τα ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού πετούσαν μέσα στο σκοτάδι και σε απόσταση που φυσιολογικά δεν θα μπορούσε να τα δει ο κόσμος που ήταν στην παραλία. Με τον καπνό που υπήρχε δεν ήταν δυνατόν να πλησιάσουν τα ελικόπτερα στην παραλία, τα οποία έτσι κι αλλιώς είχαν αποστολή να ψάξουν για ανθρώπους που ήταν βαθιά στη θάλασσα», συμπλήρωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Το θέμα είναι το εξής: Όλοι ξέρουν ότι οι ΕΔ επενέβησαν σε δεύτερο χρόνο και κατά ομολογία του ΥΕΘΑ όταν τελικώς προχώρησαν σε διασώσεις δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τις παραλίες εκεί που διαδραματίζονταν και τα πιο τραγικά περιστατικά.

Σημασία δεν έχει η αποστολή μιας φρεγάτας αλλά η αποστολή δυνάμεων οι οποίες να μπορούν να βοηθήσουν άμεσα οπως η Ζ’ΜΑΚ, η ΜΥΚ κλπ. που διαθέτουν και τα μέσα για να το κάνουν.

Πριν απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων από την Πέμπτη με εναέρια, πλωτά μέσα και επίγειες δυνάμεις, αλλά και πολιτικών μηχανικών καθώς και υλοτόμων για την αποτίμηση των καταστροφών.

Υπεραμύνθηκε των ενεργειών του πρωθυπουργού και χαρακτήρισε τη στάση του «συνεπή», ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις στρατιωτικών συντακτών είπε μεταξύ άλλων: «Βεβαίως και ψάχνουμε να βρούμε τα λάθη που κάναμε. Έχουμε τόσους νεκρούς. Ακόμη κι εδώ στο ΥΠΕΘΑ που κινητοποιηθήκαμε εγκαίρως, ψάχνουμε τα σχέδια μας. Πολιτική αντιπαράθεση πάνω από νεκρούς δεν πρέπει να γίνονται. Αν χρειαστεί να αποδοθούν ευθύνες βεβαίως θα πρέπει να αποδοθούν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όλοι μας έχουμε συγκλονιστεί από τις ιστορίες που εκτυλίχθηκαν στο Μάτι. Είμαστε γονείς. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως τεράστια εθνική τραγωδία… Ο πρωθυπουργός δεν απέδωσε την τραγωδία στον στρατηγό άνεμο», πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.