ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής: Άργησαν να ενημερώσουν το Συντονιστικό για την πυρκαγιά στο Μάτι (βίντεο)

Πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής: Άργησαν να ενημερώσουν το Συντονιστικό για την πυρκαγιά στο Μάτι (βίντεο)

Θα ζητήσει άρση απορρήτου των κινητών των επικεφαλής, για να διαπιστωθεί αν δόθηκε εντολή εκκένωσης. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι υπήρξε χάσιμο χρόνου από τους κυβερνώντες.

Ολιγωρία και συγκεκριμένα λάθη καταλογίζει στον κρατικό μηχανισμό ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τεχνικός σύμβουλος των οικογενειών των θυμάτων, Ανδριανός Γκουρμπάτσης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, τόνισε ότι μετά το ξέσπασμα της φωτιάς καθυστέρησε μισή ώρα να ενημερωθεί το συντονιστικό κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος. Ερωτηθείς, πόση σημασία έχει αυτό το ημίωρο, απάντησε ότι «έχει τεράστια σημασία, καθώς οι δυνάμεις θα την προλάβαιναν».

Ο κ.Γκουρμπάτσης σημείωσε ακόμη ότι «θα ζητήσουν άδεια από τον Εισαγγελέα να γίνει άρση απορρήτου των κινητών όλων των επικεφαλής. Να δούμε αν δόθηκε εισήγηση για την εκκένωση, όπως λένε ότι αρχικά δόθηκε και σε ποιο χρονικό σημείο δόθηκε». Ο κ.Γκουρμπάτσης επισήμανε επίσης λάθη στο συντονισμό, αλλά και στον τρόπο αντίδρασης του μηχανισμού πυρόσβεσης, τις κρίσιμες ώρες. Είπε χαρακτηριστικά ότι θα έπρεπε να είχε πετάξει ελικόπτερο με τον αρχηγό ή τον επιχειρησιακό υπαρχηγό, προκειμένου να συντονίζει από αέρος τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σημειωτέον, ότι με ταχείς ρυθμούς, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, προχωρά η έρευνα που διενεργεί η εισαγγελία Πρωτοδικών για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο κατάλογος των μαρτύρων που καλούνται να καταθέσουν στο πλαίσιο της έρευνας διευρύνεται κάθε ημέρα καθώς πρόσωπα που εξετάζονται φέρονται να δίνουν συγκεκριμένα ονόματα και στοιχεία που βοηθούν ουσιωδώς στην αναζήτηση ποινικών ευθυνών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καθοριστικό ρόλο δε για την εξέλιξη της εισαγγελικής έρευνας αναμένεται να παίξει και η διαβίβαση στην εισαγγελία των επικοινωνιών που έχουν καταγράφει μεταξύ των εμπλεκομένων πριν και μετά την καταστροφή προκειμένου να τεθούν υπόψη του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα που συνδράμει τους εισαγγελικούς λειτουργούς στην έρευνα. Τα στοιχεία αυτά αναμένεται να φτάσουν στα χέρια των ειδικών μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.