ΠΟΕΔΗΝ: «Το υπουργείο λέει ψέματα για τον αριθμό των εγκαυματιών σε ΜΕΘ»

ΠΟΕΔΗΝ: «Το υπουργείο λέει ψέματα για τον αριθμό των εγκαυματιών σε ΜΕΘ»

Όπως καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιαννάκος, η 78χρονη γυναίκα που κατέληξε έπειτα από 17 ημέρες στο νοσοκομείο, δεν νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά βρισκόταν σε απλό θάλαμο νοσηλείας στη Β Πνευμονολογική Κλινική.

Μία ακόμα γυναίκα, μία 78χρονη, κατέληξε σήμερα το πρωί, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική στους 93.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η 78χρονη νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Σισμανόγλειο. Είχε υποστεί εγκαύματα από τη φωτιά στο Μάτι, αλλά είχε επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό.

Μετά τις χθεσινές καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, πως η κυβέρνηση παίζει «κρυφτό» με τον αριθμό των τραυματιών, με στόχο να αποκρυφτεί το μέγεθος της καταστροφής, ο αριθμός των θυμάτων και η έλλειψη κλινών στις εντατικές, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, έρχεται σήμερα να καταγγείλει εκ νέου πως το υπουργείο Υγείας λέει ψέματα, με τελευταίο παράδειγμα την άτυχη 78χρονη.

Όπως καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιαννάκος, η 78χρονη γυναίκα που κατέληξε έπειτα από 17 ημέρες στο νοσοκομείο, δεν νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά βρισκόταν σε απλό θάλαμο νοσηλείας στη Β Πνευμονολογική Κλινική.

Οι ισχυρισμοί του στηρίζονται στο γεγονός πως χθες, στην καταμέτρηση των τραυματιών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και ΜΑΦ ήταν 17. Δύο άτομα νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ του Θριασίου, άλλα δύο στο ΚΑΤ, πέντε στον Ευαγγελισμό και άλλοι 8 ήταν στη ΜΑΦ του Κέντρου Εγκαυμάτων του Θριασίου Νοσοκομείου με πολύ σοβαρά εγκαύματα.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, δεν υπάρχουν αρκετά κρεβάτια ώστε να νοσηλευτούν όσοι χρειάζονται ΜΕΘ και έτσι παραμένουν εκτός, όπως η άτυχη 78χρονη. Εκτός αυτού, «άνθρωποι με 45% εγκαύματα που χρήζουν άμεσης νοσηλείας σε ΜΕΘ βρίσκονται στην υπομονάδα [ΜΑΦ] του Θριασίου επειδή δεν υπάρχουν κρεβάτια», λέει ο κ. Γιαννάκος.

Επανέρχεται δε στα περί «κρυφτού με τον αριθμό των τραυματιών», λέγοντας πως ενώ συνήθως όσοι χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ, αναλαμβάνει το ΕΚΑΒ να βρει ΜΕΘ και να τους μεταφέρει, στην περίπτωση των εγκαυματιών, το ΕΚΑΒ δεν γνωρίζει κάτι γιατί τα νοσοκομεία χειρίζονται το θέμα εσωτερικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εν τω μεταξύ, ενώ χτες οι αριθμοί της ΠΟΕΔΗΝ μιλούσαν για 9 άτομα σε ΜΕΘ (Θριάσιο 2, ΚΑΤ 2, Ευαγγελισμός 5), το υπουργείο Υγείας σε τελευταία του ανακοίνωση κάνει λόγο για 6.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.