Έρχονται ποινικές διώξεις για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι – Βαρύτατες οι κατηγορίες

Έρχονται ποινικές διώξεις για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι – Βαρύτατες οι κατηγορίες

Σε ποινικές διώξεις όπως όλα δείχνουν θα καταλήξει οι εισαγγελική έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, με τους κατηγορούμενους να αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες.

Είναι 30 οι καταθέσεις που έχουν λάβει οι εισαγγελείς και φαίνεται ότι πλέον έχει αρχίσει να σχηματίζεται το “παζλ” των ευθυνών για την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική με τους δεκάδες νεκρούς σε Μάτι και Νέο Βουτζά. Ενώ η λίστα του θανάτου έφτασε πλέον στους 94, φαίνεται πως η έρευνα της Δικαιοσύνης παρά το “μπαλάκι” των ευθυνών έχει καταλήξει σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Οι ποινικές διώξεις αναμένονται σύντομα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι τα μέσα του ερχόμενου μήνα θα ξεκινήσουν οι κλήσεις υπόπτων, ανθρώπων που ενεπλάκησαν στις επιχειρήσεις της “μαύρης” Δευτέρας 23/07/2018 και οι οποίοι μπορεί να βρεθούν κατηγορούμενοι για αδικήματα όπως:

Ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο

Ανθρωποκτονία από αμέλεια τελούμενη δια παραλείψεως

Έκθεση σε κίνδυνο

Παράβαση καθήκοντος

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν δικαστικές πηγές αυτή τη φορά θα υπάρξουν ονοματεπώνυμα.

Υπολογίζεται μάλιστα ότι μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου θα έχουν ασκηθεί οι ποινικές διώξεις και αυτή τη φορά δεν θα είναι “κατά παντός υπευθύνου”.

Από τα πρώτα συμπεράσματα των δικαστικών λειτουργών είναι και το γεγονός ότι υπάρχει από τους εμπλεκόμενους μια προσπάθεια ο ένας να ρίξει το “μπαλάκι” της ευθύνης στον άλλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με νόημα σημειώνουν πάντως ότι αν κάποιος κληθεί να καταθέσει ενόρκως δεν σημαίνει ότι στη συνέχεια δεν μπορεί να κληθεί ως ύποπτος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.